Društvo

Pojačana kontrola objekata

Sanitarni inspektori su u nedelju dana obavili 1.300 nadzora nad preduzećima i napisali 90 prekršajnih prijava zbog nepoštovanja sanitarnih mera za suzbijanje pandemije, obznanio je pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove Goran Stamenković. Tokom vikenda uočena je pojačana aktivnost inspekcija i u Požarevcu.
ilustracija: Pixabay/Boom 93

Stamenković je RTS-u rekao da su najviše kazni dobili preduzetnici i privrednici koji ne poštuju Uredbu o sprečavanju kovida-19, kao što su neodgovorni ugostiteljski objekti, tržni centri i drugi maloprodajni objekti.

„U proteklih 7 dana građani učestalije zovu (da prijave nepoštovanje mera), tri puta više nego obično, a nezadovoljstvo postoji zbog pravnih lica koja ne poštuju mere… Sva (preduzeća) će biti maksimalno sankcionisani i svako pravno lice će dobiti kaznu od 500.000 dinara“, rekao je on.

On je naveo i da broj inspektora ne može da utiče na poštovanje mera, da se trenutno sprovodi zapošljavanje 30 novih inspektora i da će uskoro objaviti novi konkurs, kako bi broj sanitarnih inspektora dostigao 200.

Republička sanitarna inspekcija u pratnji pripadnika gradskih inspekcijskih službi i asistenciju policije prethodnih večeri obilazila je i lokale u Požarevcu.

Podsećamo da je izmenom uredbe Vlade Srbije radno vreme ugostiteljskih objekata ograničeno tako da objekti koji nemaju baštu i noćni klubovi ne rade od 21 čas do 6 časova narednog dana, dok objekti koji imaju baštu ne mogu da pružaju ugostiteljske usluge u zatvorenom delu objekta od 21 čas, a u otvorenom delu objekta od 1 čas do 6 časova.

Radno vreme prodavnica, trgovinskih centara i drugih maloprodajnih trgovinskih objekata izmenama uredbe je ograničeno tako da ti objekti ne mogu da rade od 23 časa do 6 časova narednog dana.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend