Društvo

Pokloni od humanih Požarevljana i za decu na Tiršovoj klinici

Udruženje transplantiranih pacijenata i pacijenata kojima je potrebna transplantacija organa "Zajedno za novi život"  iz Beograda, uz podršku  privrednog društva  "Georad" Drmno i ove godine uručilo je novogodišnje paketiće za decu koja čekaju transplantaciju organa, a koja se nalaze na lečenju u Univezitetskoj dečijoj klinici  "Tiršova" u Beogradu.
Udruženje Zajedno za novi život
Udruženje Zajedno ta novi život

„ I ove godine, treći put zaredom Udruženje transplantiranih pacijenata i pacijenata kojima je potrebna transplantacija organa “Zajedno za novi život”  iz Beograda, uz veliku pomoć PD “Georad” doo Drmno spremilo i uručilo novogodišnje paketiće za decu koja čekaju transplantaciju organa, a koja se nalaze na lečenju u Univerzitskoj dečijoj klinici  “Tiršova”.

Todić dodaje da je na klinici između ostalog i mala Sara rođena 2014 godine i na dijalizi je od svog 6-og meseca života, dakle čeka na bubreg 3,5 godine. Ne gube nadu ni ona ni njeni roditelji, puna je života i ona je takođe dobila novogodišnji paketić koji će joj bar malo ulepšati ove dane.

Foto/ M.Todić

 

„Misija je i ove godine uspela, na kratko smo toj deci izmamili osmeh i učinili da na trenutak zaborave svoje svakodnevne “muke”, a poznajući kroz kakve teškoće prolaze, jer su i članovi udruženja “Zajedno za novi život” iste ili slične teške životne situacije već prošli ili prolaze.“ – ističe Mladen Todić,predsednik Udruženja „Zajedno za novi život“.

Zbog trenutne epidemioloske situacije, ovaj put nisu bili u mogućnosti da im iste lično uruče, kao što su to činili prethodnih godina, već su to za njih učinili zaposleni u UDK “Tiršova” i preneli nam da su deca bila oduševljena slatkišima, igračkama i ostalim raznovrsnim priborom koji su im  ovi ljudi poslali.

Ovo nije prva akcija Udruženja Zajedno za novi život već samo jedna u nizu koja je organizovana ove godine,a kako ističu predstavnici Udruženja, humanost je njihova misija i svakoj akciji se rado odazivaju i u skladu sa svojim mogućnostima motivišu i druge da budu humani uvek kada je to moguće.

Avatar

Tatijana Spasojević

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Lepo napisan članak!
    Predivni humani ljudi,hvala vam! Posebno bih zahvalio PD “Georad”,samo nastavite sa humanitarnim radom,svaka čast,bravo!

%d bloggers like this:
Send this to a friend