Društvo

Pokret „Jasno i glasno“: Krivične prijave protiv odgovornih u postupku zakupa prostorija

Pokret „Jasno i glasno“ je saopštio da je tužilaštvu posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije u Kraljevu, podneo krivične prijave protiv više lica za koje, kako kažu u ovom pokretu, postoji osnovana sumnja da su izvršila više krivičnih dela u postupku uzimanja u zakup poslovnog prostora za potrebe „Vodovoda i kanalizacije“, čime su prouzrokovale štetu ovom preduzeću i Gradu Požarevcu u višemilionskom iznosu.
foto: Boom 93

U „Jasno i glasno“ tvrde da nije postojala potreba za hitnim iseljenjem Vodovoda iz prostorija koje je koristio u Jug Bogdanovoj i zakup prostorija u ulici Voje Dulića za iznos od približno 15,4 miliona dinara na godišnjem nivou.

„JKP ’Vodovod i kanalizacija’ je, prema prikupljenim dokazima, trebalo u perspektivi da se iseli zbog gubitka poslovnog prostora po osnovu restitucije, ali  o navedenom je još u toku spor koji vode nadležna pravobranilaštva. Takođe, prema mišljenju Odeljenja za imovinsko-pravne poslove gradske uprave, uzimanje u zakup bilo je moguće ukoliko je to potrebno u kraćem roku, a da se u suprotnom prostor pribavi u svojinu. Potreba za hitnim iseljenjem nije postojala, što se dokazuje okolnošću da je drugo preduzeće- JKP Komunalne službe- i dalje na staroj lokaciji, te okolnošću da  spor povodom restitucije još uvek traje. Dakle, hitnosti nije bilo, sem hitnosti za čerupanje javnog preduzeća, po očigledno nesrazmernom iznosu zakupnine i to na period od deset godina, što se nikako ne može tumačiti kao kraći rok.“

Kako se navodi u saopštenju, prijave su podnete protiv v.d. direktora JKP Vodovod i kanalizacija Aleksandra Dimitrijevića, članova Nadzornog odbora tog preduzeća Zorana Nestorovića, Dragana Miljkovića i Dragana Kokića, javnog izvršitelja Marka Nikolića, sudskog veštaka Dragan Vujčića, zaposlene u JKP Vodovod i kanalizacija Marije Ivković i Aleksandra Ivkovića.

Protiv ovih osoba lokalni pokret je podneo krivične prijave za više krivičnih dela, među kojima je prevara u obavljanju privredne delatnosti, kvalifikovani oblik dela zloupotreba poverenja u obavljanju privredne delatnosti, prouzrokovanje stečaja u pokušaju, prevara u obavljanju privredne delatnosti i davanje mita u obavljanju privredne delatnosti.

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • istrule mi predmet u fioci. sada će tužilaštvo, brzopotezno, kao u slučaju vesićeve krivične prijave protiv Vladimira Gajića, da reaguje za nekoliko dana.
    postoji onaj izraz- skeleti u ormanu. slično je i sa fiokama objektivnog pravosuđa. jednog dana će se te fioke otvoriti. a vrata zabele zatvoriti.

%d bloggers like this:
Send this to a friend