Društvo

Pomera se upis u srednje škole

Zbog produženja roka za žalbe, koji je bio produžen do 12 časova danas, izmenjen je kalendar upisa u srednje škole pa se tako liste želja predaju 1. i 2. jula umesto 29 i 30. juna.
Boom93/N.Stojićević

Iz ministarstva podsećaju da je ove godine, po prvi put, primenjen inoviran i digitalizovan završni ispit, u delu pripreme, pregledanja i obrade testova. Ovako organizovan završni ispit predviđao je i nove procedure.

Najčešće greške, koje su dovele do usporavanja procesa su: nepoklapanje ID obrasca učenika sa odgovarajućim testom, nedostatak ID nalepnice na testu, nepopunjavanje ličnih podataka na ID obrascu, ista ID nalepnica zalepljena kod dva učenika…

Trenutno postoji manje od 300 učenika koji nisu mogli da vide jedan od tri testa od oko 66.955 učenika osmog razreda koji su polagali završni ispit.

Iz tog razloga, Komisija za sprovođenje završnog ispita za školsku 2019/2020. godinu donela je Odluku o izmeni Kalendara aktivnosti za sprovođenje završnog ispita i upisa u srednju školu.

Zbog produženja roka za žalbe izmenjen je kalendar upisa u srednje škole pa se tako lista želja predaje 1. i 2. jula umesto 29. i 30. juna.

Objavljivanje zvanične liste želja učenika, provera liste želja na zvaničnom i tehničkom sajtu moguća je do 12 časova 6. jula a objavljivanje zvaničnih rezultata raspodele po školama i obrazovnim profilima biće 8. jula do ponoći.

Upis učenika biće obavljen 9. i 10. jula od 8 do 15 časova a od ove godine omogućen je i elektronski upis u škole.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend