Društvo

Ponovo obustavljena javna nabavka za rušenje objekata, jedina ponuda odbijena

Pixabay/ilustracija
Gradska uprava Požarevac ponovo nije uspešno sprovela Javnu nabavku za rušenje bespravno zidanih i postavljenih objekata, uklanjanje predmeta, stvari i opreme.

Lokalna samouprava dugi niz godina pokušava da nabavi usluge za rušenje ovih objekata. Za razliku od prošlih nabavki, ovaj put se jedan ponudjač dostavio ponudu za ovaj posao.

Privredno društvo za trgovinu i usluge „Životić“ iz Oreovice dostavilo je ponudu 1 707 380, 88 bez PDV- a. Komisija je ocenila ponudu kao neprihvatljivu pošto je dostavljena cena radova viša nego procenjena vrednost nabavke, koja je bila 1 000 000 dinara.

Prema poslednjem javno objavljenom programu za uklanjanje objekata (za poslednji kvartal 2018.godine), predviđeno je rušenje ukupno 62  objekta u Požarevcu koji su izgrađeni nezakonito i za koje postoji izvršno rešenje građevinske inspekcije.

Avatar

Marko Veljković

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

 • Bravo,Markoni, odlična informacija!

  “Dobra vest” za sve koji čekaju nezakonito rušenje objekata!!!

  Alo,”stručnjaci” iz građevinske inspekcije,građevinska mafija vlada gradom i državom,ta ista građevinska mafija,nestručnim kadrovima i divljanjem ruše ljudima kuće i zgrade,a vi ste našli da nad sirotinjom “primenjujete” zakon!?!

  U Požarevcu postoje zgrade koje su izgrađene pre 50 godina i nisu legalizovane,a vi sada glumite ludilo!?!

  Nego da se lokalni vlastodržci-kabadahije i urbanistički “stručnjaci” uzmu u pamet,mada je to nemoguća misija,pa neka zaustave divljanje građevinske mafije (tajkuni-lopine) i neka običnom narodu legalizuju napravljene objekte!?!

  Ne rušite zgrade lokalnih tajkuna-lopina-preduzetnika-građevinara,a hoćete da rešite običnom narodu,e pa neće da može!!!???

  POBUNA DO SLOBODE!!!

  Bukagije i LUSTRACIJA za sve vlastodržce-kabadahije i tajkune-lopine!!!

%d bloggers like this:
Send this to a friend