Društvo

Ponovo protestna kolona autobusa

Autobusi Arrive Litas ponovo su izašli na ulice Požarevca u protestnoj koloni, a Boom 93 je rečeno da je u gradu putnički saobraćaj obustavljen na sat vremena. Nije poznato da li je i u kom obliku bilo obustave saobraćaja u Beogradu i Kragujevcu, gde Arriva takođe obavlja prevoz putnika.
autobusi u Tabačkoj čaršiji (foto: U.U./Boom 93)

Arriva Litas je juče saopštila da će u petak na jedan čas obustaviti svoj saobraćaj na području čitave Srbije iz protesta zbog, kako je navedeno u saopštenju, nepreduzimanja mera od strane institucija i nadležnih državnih organa protiv nezakonitosti u postupku javne nabavke za izbor privatnog partnera za usluge prevoza na teritoriji Grada Požarevca.

Autobusi ove kompanije danas su između 10 i 11 časova u protestnoj koloni, uz sirene, prošli ulicama Požarevca, a kako nam je potvrdio direktor sektora za turizam Arrive Zoran Milić, u Požarevcu je danas obustavljen putnički prevoz na sat vremena. On je rekao i da nema preciznih informacija na koji način je organizovan protest u Beogradu i Kragujevcu.

On je ponovio da je ovo još jedan štrajk upozorenja pred obustavu prevoza na teritoriji čitave Srbije koja je najavljena za 28.septembar.

Odluka o potpunoj obustavi saobraćaja biće povučena ukoliko se neko od predstavnika državnih institucija, pre svih gradonačelnik Požarevca, odazove pozivu Arrive na razgovore povodom situacije nastale u potpuku dodele ugovora za obavljanje javnog prevoza u Požarevcu.

Međutim, kako nam je Milić rekao, za sada se niko nije odazvao.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend