Društvo Ekonomija

Ponovo raspisana prodaja “Ramskog rita” u Velikom Gradištu

Nekretnine AD "Ramski rit" u stečaju, procenjene na 170 miliona dinara, ponuđene su na prodaju javnim prikupljanjem ponuda.
pixabay/ilustracija

Imovinu čini četrdesetak objekata koji je nalaze u građevinskoj zoni Velikog Gradišta.

Rok za podnošenje ponuda je 22. decembar, a depozit za učešće u ovoj prodaji je 34 miliona dinara. Delatnost firme “Ramski rit” koja je u stečaju od 2010. godine je uzgoj svinja, a neki od objekata su za gajenje pečuraka.

Ramski rit je već jednom nuđen na prodaju, u julu ove godine, ali nije bilo zainteresovnih kupaca.

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

 • Au,rođaci,dušu nemate! Zašto se prodaje javno preduzeće? Mada bolje da postavim pitanje,ko je uništio javno preduzeće i zašto ti koji su uništili nisu na višegodišnjim robijama?
  Lustracija je za vas lek,drugovi gospodo!
  Ta zemlja i ti objekti su vlasništvo građana Požarevaca i V.Gradišta i niko nema prava da prodaje to vlasništvo!
  Koja kompanija je izvršila procenu i na osnovu čega?! Ko određuje,koliko vredi rodna zemlja I klase?!
  Narod bi trebalo da interesuje direktna demokratija,hoće “država” da nešto “proda”,odmah referendum,pa da vidimo!
  “Eksperti” iz gradske uprave,pitanje za vas,koliko imate nezaposlenih osoba iz oblasti poljoprivrede,veterine,stočarstva,itd..? Ali,stvarno nezaposlenih,a ne “frizirani” podaci iz NSZ!?
  Šta vam “stručnjaci” nije jasno,takvi kao vi,su uništili MIP,DP Poljoprivredu,Stižanku, Voćeprodukt,farme u Letnjikovcu,Mustapić,Klenovniku,Rabrovu,Ramski rit,uništili ste Živinarsku farmu,….!?
  70 godina “komitet” postavlja nesposobne,ali podobne kadrovima,koji su uništili sve čega su se dotakli,preduzeća,ljude,njihove porodice,grad i državu!? Njihova vlast je kao dinastičke prelazi sa kolena na koleno, gore nego u S.Koreji!
  Državne pravosudne i policijske institucije ne rade svoj posao,narod ih plaća da rade! Kako do pravde,zna se LUSTRACIJA i to retroaktivna od 1945 do danas!

%d bloggers like this:
Send this to a friend