Društvo Ekonomija

Posao za 19 osoba nakon Virtuelnog sajma zapošljavanja

nacionalna služba
foto/T.S nacionalna služba zapošljavanja
Nakon Virtuelnog sajma zapošljavanja sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje filijale Požarevac 19 lica je dobilo posao, saopšteno je iz Nacionalne službe za zapošljavanje.

Kako je u saopštenju navedeno, na Virtuelnom sajmu zapošljavanja sa područja filijale Požarevac učestvovao je jedan poslodavac i 152 tražioca zaposlenja. Od 19 lica koja su se zaposlila, njih pet je posao našlo upravo kod poslodavca sa područja požarevačke filijale.

“Uzimajući u obzir pozitivne  efekte sajma, kao i veliki broj popunjenih Upitnika o zadovoljstvu učesnika Virtuelnog sajma, sa pohvalnim komentarima, Nacionalna služba za zapošljavanje i u narednom periodu planira sprovođenje novih sajamskih manifestacija u digitalnom formatu i drugih inovativnih pristupa u realizaciji mera aktivne politike zapošljavanja koji pružaju nezaposlenim licima mogućnosti za zapošljavanje, a poslodavcima obezbeđuju kompetentne kadrove”, navodi se u saopšenju NSZ.

Podsetimo, Virtuelni sajam zapošljavanja, uz podršku globalnog Programa „Migracije  i razvoj“ koji u Srbiji sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju – GIZ, organitovan je 20. maja.

Na sajmu je učestvovalo 70 kompanija, a za učešće se registrovalo 7.500 tražilaca zaposlenja, od čega je 5.380 lica koja su prijavljena na evidenciju Nacionalne službeza zapošljavanje. Ukupan broj zaposlenih, nakon učešća na sajmu iznosi 1.485, dok je 125 lica zaposleno kod poslodavca koji su uzeli učešće na   Virtuelnom sajmu.

Avatar

Neda Stojićević

2 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • “Bravoooo” za NSZ,čak 19 osoba “dobilo” posao!?!
    Uskoro će i 300 SNS botova da dobije posao,ali prvo mora 300 nepodobnih da dobije otkaz!?! “Zlatno doba”?!?

  • “Kako je u saopštenju navedeno, na Virtuelnom sajmu zapošljavanja sa područja filijale Požarevac učestvovao je jedan poslodavac”

    Nije vas sramota?

%d bloggers like this:
Send this to a friend