Društvo

Veliko Gradište obustavilo nabavku za javni prevoz

Foto: Pixabay/Ilustracija
Opština Veliko Gradište obustavila je javnu nabavku za izbor javno-privatnog partnera sa elementima koncesije za poveravanje obavljanja delatnosti gradsko – prigadskog prevoza putnika na teritoriji ove opštine.

Kako se navodi u obrazloženju odluke o obustavi javne nabavke je da je jedan od potencijalnih ponuđača uputio je niz pridmedbi na predmetni postupak. Razmatrajući te primedbe Komisija za javnu nabavku zaključila je da deo primedbi treba uvažiti na osnovu kojih je bi došlo do bitne izmene obavljenje konkursne dokumentacija.

I Požarevac obustavio javnu nabavku za gradski I prigadski prevoz

Grad Požarevac je početkom godine po drugi put bio raspisao javnu nabavku za gradski I prigadski prevoz. Ipak I ova nabavka je suspendovana nakon što je kompanija Arriva podnela zahtev za o zaštiti prava ponuđača zbog limitiranje konkurencije.

Komisija je na osnovu tog zaključka predložila Naručiocu da donese odluku o obustavi.

Podsetimo da je Opština Veliko Gradište krajem marta raspisalo javnu nabavku za javni prevoz. Kako se navodilo u specifikaciji nabavke da predmet ovog projekta obuhvata prevoz putnika na gradskim i prigradskim linijama uz uređivanja i održavanja autobuskih stajališta. Prevoz bi se vršio po utvrđenoj mreži linija, njih trinaest. Dužina ovih linija iznosi 410 kilometara dok je dnevno planirano 38 polazaka.

Procenjena vrednost javne nabavke iznosila je  140 000 000 miliona dinara.

 

Marko Veljković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend