Društvo

Posle Požarevca i Veliko Gradište traži partnera za javni gradski i prigradski prevoz

Foto: Pixabay/Ilustracija
Opštinska uprava Velikog Gradišta raspisala je javnu nabavku za izbor javno-privatnog partnera sa elementima koncesije za poveravanje obavljanja delatnosti gradsko-prigradskog prevoza putnika na teritoriji ove opštine.

Kako se navodi u oglasu predmet ovog projekta obuhvata prevoz putnika na gradskim i prigradskim linijama uz uređivanja i održavanja autobuskih stajališta. Prevoz bi se vršio po utvrđenoj mreži linija, njih trinaest. Dužina ovih linija iznosi 410 kilometara dok je dnevno planirano 38 polazaka.

U javnoj nabavci se navodi da tehničke karakteristike vozila je da svih 8 + 1 vozila – autobusa kojima se bude obavljao prevoz putnika treba da budu na gas i starosti do 10 godina. Privatni partner je u obavezi da obezbedi da u momentu otvaranja ponuda iz predmetne nabavke sva vozila budu starosti najviše 10 godina u skladu sa tehničkim specifikacijama.

Od početka momenta pružanja usluga izvršiocu pripada naknada definisana ugovorom. Za obavljeni prevoz Opština Veliko Gradište će prevozniku isplaćivati bruto iznos u dinarima, sa PDV-om, za ukupno pređenu kilometražu na ugovorenim linijama za kalendarski mesec za koji se vrši plaćanje, a po ugovorenoj ceni kilometra. Isplata konačnog mesečnog obračuna za prethodni mesec vršiće se po prispeću fakture prevoznika u skladu sa Zakonom o rokovima izmirenja novčanih obaveza u komercijalnim transakcijama.

Prema ovoj Javnoj nabavci opštinska uprava Veliko Gradište obavljanje delatnosti domaćeg linijskog prevoza putnika na teritoriji ove opštine, odnosno usluge prevoza putnika autobusima na period od 7 godina.

Procenjena vrednost javne nabavke iznosi 140 000 000 miliona dinara, a krajni rok za podnošenje ponuda je 14. maj u 11 časova.

Podsetimo da je i grad Požarevac raspisao javnu nabavku za izbor javno-privatnog partnera za poveravanje obavljanja delatnosti gradsko-prigradskog prevoza. Prvu javnu nabavku raspisanu prošle godine poništila je Republička komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki. Tada je komisija  donela rešenje kojim se u celini poništava postupak javne nabavke. Druga javna nabavka raspisana u januaru ove godine je trenutno suspendovana nakon što kompanija Arriva podnela zahtev o zaštiti prava ponuđača zbog limitiranje konkurencije.

Avatar

Marko Veljković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend