Društvo

Postavljen i drugi „EU parkić“ za decu

foto/UU/Boom93
Na uglu Knićaninove i Sremske ulice u Požarevcu ovih dana osvanulo je novo dečje igralište na tartan podlozi. Radost za decu, ali i olakšanje za stanovnike ovog dela Požarevca. Neki od njih skrenuli su nam pažnju da godinama unazad pokušavaju da izdejstvuju da se uredi zelena površina na ovoj raskrsnici.

Igralište u Knićaninovoj izgrađeno je novcem iz Pretpristupne pomoći Evropske unije, a Požarevac se nalazi među 11 gradova u Srbiji u kojima se otvaraju nova ili potpuno rekonstruisana dečija igrališta.

Jedan EU parkić je ranije postavljen i kod autobuske stanice u Požarevcu.

Projekat “Rekonstrukcija i poboljšanje uslova za bezbednost dečjih igrališta ” vredan je 1.250.000 evra. Kako je ranije objavila lokalna samouprava u Požarevcu, vrednost igrališta u Knićaninovoj je oko 6 miliona dinara.

foto/arhiva/UU/Boom93

Inače, zelena površina u Knićaninovoj je donedavno bila zapuštena i sa dotrajalim mobilijarom. U međuvremenu postavljena je nova zaštitna ograda i promenjena regulacija saobraćaja na raskrsnici.  Igralištu se pristupa iz Sremske ulice.

Nije jasno da li će deca dobiti igralište i na zelenim površinama kod galerije Milene Pavlović Barili, kako je to navedeno na informativnoj tabli u novom „EU parkiću“.

Uroš Urošević

Bavi se novinarstvom od 1996.godine. Povremeni je dopisnik i saradnik više medija i organizacija u Srbiji. Oženjen, otac dvoje dece.

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Odlična reportaža!
    Napokon i nešto lepo za građane Požarevca,bravo za EU! Potrebno je još takvih igrališta,kod svake zgrade,na svakoj adekvatnoj površini! Što više!!! Bilo bi lepo da se negde postave i sprave za vežbanje na otvorenom!

%d bloggers like this:
Send this to a friend