Društvo

Povlači se poternica za Marijom Milošević, može da se vrati u Srbiju

Foto: Youtube/Azra Redžić Radulović/Printscreen
Prvi osnovni sud u Beogradu ukinuo je pritvor i naložio Interpolu da povuče međunarodnu poternicu koja je od 2006. godine bila raspisana za Marijom Milošević.

Sud je juče zbog nastupanja apsolutne zastarelosti krivičnog gonjenja ćerke nekadašnjeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića obustavio krivični postupak, koji se vodio zbog krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti, precizirala je za Tanjug portparolka suda Bojana Stanković.

To znači da je Marija Milošević “slobodan čovek” i može ponovo da dođe u Srbiju.

Ona je bila optužena jer je prilikom hapšenja svog oca 1. aprila 2001. pucala u vazduh u dvorištu vile “Mir”, iz koje je on izveden, a teretila se za nedozvoljeno posedovanje oružje i ugrožavanje sigurnosti više ljudi, među kojima je bio i Čedomir Jovanović.

Po proteku 20 godina od ovog događaja po zakonu je 1. aprila nastupila apsolutna zastarelost krivičnog gonjenja za ugrožavanje sigurnosti, dok je za oružje apsolutna zastarelost nastupila još 2007. godine.

U ovom postupku koji je ranije vodilo Drugo opštinsko javno tužilaštvo u Beogradu Miloševićeva je krajem septembra 2002. godine bila uslovno osuđena na osam meseci zatvora, s rokom provere od dve godine, ali je ta presuda bila ukinuta po žalbi njenog branioca i naloženo je ponavljanje suđenja.

Sredinom novembra 2004. godine počelo je ponovljeno suđenje, ali se ona nije odazvala na pozive zbog čega je 2006. godine raspisana poternica za njom. Nakon uspostavljanja nove mreže sudova odlučeno je da se sačeka da postane dostupna sudu, što se nije dogodilo.

Miloševićeva je uzela crnogorsko državljanstvo i godinama živi na Cetinju.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend