Društvo

Povodom požara u Šećerani oglasio se gradski Štab za vanredne situacije

Povodom požara koji je izbio na prostoru nekadašnje Šećerane oglasio se Štab za vanredne situacije grada Požarevca. Saopštenje prenosimo u celosti.

Štab za vanredne situacije Grada Požarevca utvrdio je akcidentni događaj na teritoriji grada Požarevca, na lokaciji bivša Fabrika Šećerana, usled požara.

Obaveštavaju se građani da je u krugu bivše Šećerane, došlo do požara plastične mase i da je usled njenog sagorevanja došlo do pojave gustog dima iznad grada. Ekipe Vatrogasno spasilačke brigade su na terenu i rade na gašenju požara.

Stručne službe Zavoda za javno zdravlje Požarevac su postavile dva merna mesta čime su uspostavili monitoring na prisustvo zagađujućih materija.

Obaveštavaju se građani koji žive u neposrednoj bilizini Fabrike Šećera da zatvore prozore dok se požar ne lokalizuje.

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • poznato nam je nepristrasnost u davanju izvestaja u sluzbi rezima Zavoda za javno zdravlje Požarevac.Dioksin ako ga budu registrovali ce za njih biti lekovit.Ovo je trebalo sto pre ugasiti,blizina bagera uz pomoć vojske sa helikopterima i uz pomoć vatrogasaca sa zemlje bi trebalo dati rezuktate,ovako ulazimo u noć a ovo još garavi ili gori isto je,trovanje maksimalno

%d bloggers like this:
Send this to a friend