Društvo

Požarevac i Žagubica dobili sredstva za unapređenje socijalne zaštite

U okviru programa Swiss PRO u narednih godinu dana biće realizovan 21 projekat u cilju uspostavljanja efikasnog i održivog sistema socijalne zaštite na lokalnom nivou. Uz podršku Vlade Švajcarske vrednu 240.000 evra i doprinos lokalnih samouprava u iznosu od oko 73.000 evra biće povećani dostupnost i kvalitet usluga socijalne zaštite za više od 1.400 građana i građanki iz ranjivih društvenih grupa.
Boom93/Marko Veljković/Ilustracija

Sredstva za svoje projekte dobili su grad Požarevac i opština Žagubica.

Požarevac je dobio sredstva u visini 11 175 evra za projekat „Unapređenje kvaliteta života u gradu Požarevcu kroz uspostavljanje efikasnih socijalnih usluga“. Cilj projekta je da se savetodavnim uslugama za brak i porodicu osnažili roditelji da se dogovore o budućnosti njihove dece, smanjujući napetost i štiteći najbolje interese deteta. Ukupna vrednost projekta je 12 508 evra.

Opština Žagubica dobila je sredstva u visini od 11 792 evra za projekat „Unapređenje pružanja socijalnih usluga na teritoriji opštine Žagubica“. Prema opisu cilje projekata je pružanje pomoći u kući za 20 starijih i odraslih OSI iz gradskih i ruralnih područja, uz jačanje kapaciteta i kompetencija relevantnih aktera za mapiranje potreba, planiranje, pružanje, nadgledanje i procenu socijalnih usluga za ove ciljne grupe. Ukupna vrednost projekta iznosi 14 962 evra.

Projekti su odabrani u okviru javnog poziva pod nazivom „Snage udruži, podršku pruži“ koji je trajao od 3. marta do 22. maja 2020. godine i bio otvoren za 96 gradova i opština iz regiona Šumadije i zapadne Srbije i regiona Južne i istočne Srbije.

Odluku o podeli sredstava možete pogledati OVDE.

Marko Veljković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend