Društvo

Požarevačka bolnica postaće kovid bolnica samo ukoliko se ukaže potreba

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je rekao da se kliničko-bolnički centri Zvezdara i Zemun potpuno vraćaju u kovid sistem.On je na današnjem sastanku sa direktorima kovid bolnica, rekao da će, ukoliko bude potrebe, bolnice u Smederevu, Smederevskoj Palanci, Požarevcu i Aranđelovcu biti bolnice za smeštaj kovid pozitivnih pacijenata.
Opšta bolnica u Požarevcu foto: U.Urošević (arhiva)

Podsećamo da je ranije, odgovarajući na pitanje Boom 93 pod kojim uslovima bi požarevačka bolnica mogla da preraste u kovid bolnicu, direktor te ustanove dr Danko Nikolić odgovorio da bi to moglo da se dogodi u slučaju preopterećenosti kovid bolnica u Beogradu i pojave većeg broja zaraženih u Požarevcu i okolini.

U Zavodu za javno zdravlje u poslednja 24 sata imaju potvrđena samo tri nova slučaja, a svi su Podunavskom okrugu. Jedan novi slučaj je u Smederevu, a dva u Smederevskoj Palanci.

Što se Požarevca tiče, nakon 5 novih slučajeva tokom vikenda, a zatim i 6 između ponedeljka i utorka, u poslednja dva dana je potvrđen pozitivan test za samo jednu osobu koja je hospitalizovana.

Inače, ministar Lončar je na današnjem sastanku naglasio da je dao nalog svim direktorima bolnica u kojima su smešteni kovid pacijenti da transparentno obaveštavaju javnost o broju ležećih pacijenata, pacijenata na respiratorima, koliko je bilo smrtnih slučajeva.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend