Društvo

Požarevačkim penzionerima stižu paketi, a koliko su oni zadovoljni ovom pomoći?

U ponedeljak je počela raspodela prehrambenih i higijenskih paketa za penzionere koji imaju primanja ispod 30.000 dinara, nezaposlene sa evidencije službe za zapošljavanje, lica sa invaliditetom Međuopštinskog udruženja gluvih i nagluvih, deo korisnika jednokratne novčane pomoći i 500 socijalno ugroženih romskih porodica.
Neda Stojićević/Boom93

Budući da je gradski Štab za vanredne situacije ovu podelu najavio još krajem marta, a vanredno stanje je završeno, pitali smo najstarije sugrađane kako su oni zadovoljni sadržajem paketa i time što su im isti uručeni skoro dva meseca od najave.

Većina penzionera sa kojima smo pričali je zadovoljna sadržinom samih paketa i smatra da se sadržaj poklapa sa onim što su predstavnici grada i najavili, a to je da je vrednost paketa 3.000 dinara.

Međutim, kažu da je ova pomoć kasnila, jer je ipak trebalo pomoći najstarijim sugrađanima upravo za vreme vanrednog stanja, kada većina njih nije mogla da izlazi i obavi svoju kupovinu.

Mirjana C. kaže da su paketi zadovoljavajući, jer ima “od svega po malo”, a budući da živi sa ćerkom, sasvim je dovoljan za njihove potrebe.

Sa njom se slaže i Vera S. ali ona smatra da je ipak trebalo da budu podeljeni tokom vanrednog stanja, jer su tada mnogima bili potrebni, naročito onima koji žive sami i za razliku od nje koja živi u zajednici sa decom i unucima nisu imali pomoć drugih ukućana.

Neda Stojićević/Boom93

Jedan deo sugrađana će svoje namirnice podeliti sa decom, jer jedni drugima pomažu, dok će oni koji žive sami, kako kažu imati namirnice za duži period.

Svi se slažu u jednom, a to je da je ovakav vid pomoći uvek dobrodošao, naročito onima sa niskim primanjima, ispod 20.000 dinara.

 

Neda Stojicevic

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend