93 sekunde Društvo

Požarevljanin jedan od heroja Srbije (VIDEO)

Delegacija Evropske Unije u Srbiji nagradila je Požarevljanina, Miloša Panića za njegovo angažovanje tokom vanrednog stanja u vreme pandemije koronavirusa.
Boom93/M.Veljković

Na konkursu je bilo prijavljeno preko 100 kandidata iz cele Srbije koji su svojim delima tokom epidemije koronavirusa učinili nešto što je ljudima bar malo čitavu situaciju učinilo podnošljivom.

„Što se tiče nagrade, nju i ceo projekat je organizovala delegacija Evropske Unije u Srbiji, sa ambasadorom Semom Fabricijem. On je organizovao i pokrenuo priču „Oni su heroji“, koji su tokom pandemije i vanrednog stanja u Srbiji radili nešto humano. Osvojio sam skoro 26.000 glasova, gde su ljudi iz cele Srbije mogli da glasaju i zvanično sam osvojio deseto mesto“, istakao je ovaj Požarevljanin za Boom 93.

Miloš Panić je na konkursu „Oni su heroji“ nominovan jer je tokom vanrednog stanja pravio i lično delio zaštitne vizire. Napravio je i podelio preko 100 vizira građanima Požarevca koji su radili na poslovima gde su svakodnevno dolazili u kontakt sa velikim brojem ljudi. Vizire su tada dobili radnici na trafikama, u bolnici, policiji, ali i svi oni koji su mu se javljali i tražili vizire.

„Pre nekoliko dana smo imali konferenciju gde se lično Sem Fabrici obratio nama koji smo pomagali. Er Srbija je nagradila prvih petnaest koji su osvojili nagradu sa po dve avionske karte za bilo koju destinaciju u Evropskoj uniji koje možemo da iskoristimo do juna sledeće godine. To je jedna lepa nagrada i hvala im na tome da su oni eto prepoznali to“, zaključuje Panić.

On je nagradu dobio zahvaljujući sugrađanki koja ga je prijavila na ovaj konkurs, ali i svim ljudima koji su za njega glasali.

 

 

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend