Društvo

Pred Skupštinom Srbije protest ‘frilensera’

Pixabay/Ilustracija
Pred Skupštinom Srbije počeo je protest radnika na internetu - "frilensera" koji zahtevaju da država odustane od retroaktvne naplate poreza i da s predstavnicima vlasti pregovaraju o oporezivanju svog specifičnog rada iz Srbije za poslodavce u inostranstvu.

“Porez treba da se plaća, ali tek po donošenju novog zakona koji će regulisati naš status”, rekao je Miran Pogačar, predstavnik Udruženja radnika na internetu.

Po njegovim rečima, retroaktivno plaćanje višegodišnjeg poreza o kojem ranije nisu ni bili obavešteni, ali to sada od njih traži vlast, jeste “državna pljačka”.

Neki od njih nose transparente sa natpisima “Moj tata nije kriminalac”, “Prvo zakon onda porez”, “Budžet im fali 80 posto, nek da (Siniša) Mali”, a neki stariji drže transparente “Penzioneri su uz frilensere”.

Na kamionu sa ozvučenjenjem je veći transparent “Porez da, pljačka ne”.

Kod kamona dva mladića jašu plastične tigrove na naduvavanje pod transparentima “Ekonomski tigar ne jede svoju decu” i “Ako odemo, jahaćete magarce”.

Saobraćaj ispred Skupštine je zaustavljen jer su prostor ispunili okupljeni, a gradjani i dalje pristižu, čuju se vuvuzele i pištaljke.

Okupljeni su odali poštu Oliveru Ivanoviću i lekarima koji su umrli od posledica korona virusa.

Demonstranti nameravaju da saslušaju govvornike pred Skupštinom i potom u povorci odu do Vlade Srbije.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend