Društvo

Predložite zaslužne za oktobarsku nagradu

Grad Požarevac pozvao je građane i pravna lica da do 25.septembra dostave predloge kandidata za nagradu i povelju povodom 15.oktobra, Dana oslobođenja Požarevca. Predlagači mogu i sami sebe da predlože. Povodom Dana oslobođenja može se dodeliti najviše 5 nagrada i povelja.

Nagrada Grada Požarevca u novačnom iznosu od 500 evra u dinarskoj protivvrednosti dodeljuje se zaposlenima, privatnim preduzetnicima, mladim talentima, individualnim poljoprivrednim proizvođačima i građanima za ostvarene izvanredne rezultate i dostignuća u radu.

Povelja Grada Požarevca dodeljuje se preduzećima, ustanovama, državnim organima, mesnim zajednicama, udruženjima i društvenim organizacijama.

Oblasti u kojima se dodeljuju nagrade i povelje su privreda, umetnost, nauka, medicina, arhitektura i urbanizam, novinarstvo,  obrazovanje, sporte, doprinos u akcijama socijalnog i humanitarnog karaktera, stvaralaštvo mladih i drugo.

Povodom Dana oslobođenja može se dodeliti najviše 5 nagrada i povelja.

Prošle godine, povelju i novčanu nagradu  od 58.770 dinara dobili su direktor Visoke tehničke škole strukovnih studija u Požarevcu, dr Vladan Đulaković, autor i idejni tvorac pozorišnog festivala „Viminacijum fest“ Mihajlo Nestorović i sekretar Društva za cerebralnu i dečiju paralizu u Požarevcu, Radmila Stjepović.

Povelje su pripale i lokalnom Sportskom savezu i Turističkoj organizaciji.

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

%d bloggers like this:
Send this to a friend