Društvo

Predškolska ustanova počela da vraća decu u vrtić?

Neformalna grupa roditelja u Požarevcu okupljena oko inicijative “Predškolske ustanove za svu decu” predala je prekjuče zahteve nadležnima u kojima se, između ostalog, traži hitno povlačenje spornog obaveštenja uprave Predškolske ustanove kojim je velikom broju dece onemogućeno da nastavi pohađanje programa ukoliko roditelji ne dostave potvrdu o zaposlenju. Kako je za Boom93 danas potvrdila Jelena Mladenović, predstavnik roditelja, nekoliko roditelja se javilo da su im deca ponovo primljena u vrtić, nakon što su odbijena početkom meseca.
Pixabay/ilustracija

“Roditelji su se javili u grupi, tačnije za sada su dva deteta primljena u vrtić, za njih nam je potvrđeno od roditelja. To su deca čiji su roditelji pisali molbe vrtiću”, kaže Mladenović.

Radiju Boom93 se javila i mama čije dete nakon donete odluke nije išlo u vrtić. Nakon što je ona upravi Predškolske ustanove predala izveštaj interresorne komisije u kome se navodi da je detetu neophodno da pohađa vrtić, dobila je obaveštenje da dete može da nastavi sa dolaskom.

Podsetimo, nakon što je Predškolska ustanova “Ljubica Vrebalov” 30. oktobra izdala saopštenje da u vrtić mogu da idu deca čiji roditelji prilože potvrdu o radu na random mestu, roditelji koji su se našli u nezavidnoj situaciji , odnosno oni koji nisu mogli da pribave potvrdu, su se okupili u neformalnu grupu “Predškolske ustanove za svu decu”.

Grupa je prekjuče predala zahteve za povlačenje  ove odluke direktorki Predškolske ustanove, gradonačelniku, ali i  prosvetnoj inspekciji i članu Gradskog veća zaduženom za prosvetu. Ovu vest možete pogledati OVDE.

Potvrdu ovih informacija novinari Radija Boom93 danas nisu mogli da dobiju od uprave Predškolske ustanove “Ljubica Vrebalov”.

Neda Stojićević

2 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Bravo za roditelje! Molim sve roditelje koji imaju problem da obaveste ostale sugrađane i iniciraju potpisivanje peticije,kako bi svi mi mogli da pomognemo našim sugrađanima sa problemima! Snaga je u brojnosti i solidarnosti! Moramo da podržimo jedni druge,kada ne fumkcioniše sistem,ostaje da se sami organizujemo!

%d bloggers like this:
Send this to a friend