Društvo Kultura

Predstave u amfiteatru arheološkog parka Viminacijum

Centar za kulturu
Pozorište mladih iz Novog Sada i novosadskog pozorišta, muzičkim spektalom "Kosa", svečano će otvoriti pozorišni festival "Mitovi stari i novi"u ponedeljak 23. avgusta.

Viminacium fest pod nazivom “Mitovi stari i novi“ biće održan od 23. do 29. avgusta na prostoru arheološkog parka “Viminacium”. Karte za fest dostupne su na biletarnici Centra za kulturu i koštaju 500 dinara za svaku predstavu. Predstave počinju u 20 sati. Takođe, za sve one sa kupljenim kartama biće organizovan besplatan prevoz autobusom, svake večeri od 19 sati ispred hotela “Dunav”

Za takmičarski deo festivala izabrano je pet predstava, Žiri publike će svake večeri dodeljivati nagradu za najboljeg glumca odnosno glumicu predstave. Završne večeri stručni žiri dodeliće dve nagrade, statuetu “Zlatna fibula” i nagradu za najbolju predstavu i glumca, glumicu.

Jedan od idejnih tvoraca festivala, umetnički direktor i selektor festivala, Mihajlo Nestorović rekao je da je osnovna ideja Viminacium festa da predstave budu zasnovane na mitskim događajima i istorijskim ličnostima koji su obeležili vreme, te delima koju inspiraciju traže u pojavama savremenog društva.

Predstave će biti održane na lokacijama Limes i Arena. Gledaoci će imati priliku da prvi put gledaju predstave u amfiteatru. U slučaju kiše program se premešta u treći prostor u Limesu, kapaciteta 200-250 ljudi.

Sanja Lisac

Sanja Lisac

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend