Društvo

Preminulo još pet osoba, nova 263 slučaja

Do 15 časova 26. aprila 8.042 potvrđena slučaja. Od poslednjeg izveštaja, testirano je 4.365 osoba, od kojih je 263 pozitivno.

Preminulo je još pet osoba, ukupno 156.

Preminule su dve osobe ženskog i tri osobe muškog pola, izjavio je na redovnoj konferenciji za novinare Kriznog štaba dr Predrag Kon. Procenat smrtnosti je 1,94 odsto.

Hospitalizovano je ukupno 3.044 pacijenta, a na respiratoru je njih 85.

Porast broja obolelih u Smederevskoj Palanci i Velikoj Plani

Prema današnjim podacima Zavoda za javno zdravlje Požarevac, u Podunavskom okrugu zabeleženo je 192 slučajeva infekcije virusom kovid-19.

U Smederevu i dalje ima najviše obolelih, 113. Od tog broja, najviše obolelih je iz Doma za stare, 71 korisnik i 12 zaposlenih.

Porast obolelih, evidentiran je i u Smederevskoj Palanci, gde ima 57 zaraženih.

U Velikoj Plani, broj se za kratko vreme, povećao na 22.

IZVOR: Boom93, RTS, covid19.rs

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend