Društvo

Preporuka za „Kaizen“ da proglasi kolektivni odmor narednih 14 dana

Nakon dva nova potvrđena slučaja, broj zaraženih koronavirusom u fabrici „Kaizen“ u Smederevu povećao se na 25, saopštila je direktorka Zavoda za javno zdravlje u Požarevcu, Ana Jovanović. Ona je rekla i da je u Požarevcu i Braničevskom okrugu epidemiološka situacija mirna.
ilustracija: Pixabay

Broj evidentiranih osoba koje su se do sada zarazile u Smederevu je 174. Od njih je u „Kaizenu“ 25. U ovoj firmi su za testiranje uzeti uzorci 241 osobe, a čekaju se razeultati za još 16 lica.

Osim „Kaizena“ pozitivnih slučajeva ima u fabrikama „PKC Wiring Systems” – 1 osoba, „Lukafood“ – 4 osobe  i „Rosa Catene“ – 2 osobe.

Jovanović kaže da su to pojedinačni slučajevi, da se radi na utvrđivanju kontakata i da će precizniju situaciju imati nakon epidemiloškog ispitivanja.

Što se „Kaizena“ tiče, preporuka stručnih službi zavoda u Požarevcu je da firma proglasi kolektivni odmor od barem 14 dana, rekla je direktorka ZZJZ.

Do sada je u Podunavskom okrugu obolela 281 osoba, a u Braničevskom 137.

Situacija u Požarevcu je stabilna i od početka testiranja do danas potvrđena je 126 slučajeva, uključujući i lica iz zatvora u Zabeli.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend