Društvo

Preporuke putnicima prilikom uplate aranžmana

Na sajtu Ministarstva trgovine objavljena je preporuka u kojoj se navode stavke na koje putnici treba da obrate pažnju prilikom uplate aranžmana.
ilustracija/pixabay

”Preporučuje se putnicima da od 1. oktobra 2020. godine, prilikom kupovine novog putovanja, kao i prilikom ugovaranja zamenskog putovanja, obrate pažnju da li turistička agencija organizator turističkog putovanja poseduje licencu i propisanu garanciju putovanja”, navodi se na sajtu ministarstva.

Građani Srbije koji su u prethodnom periodu, za vreme trajanja pandemije koronavirusa, samostalno uplatili smeštaj u nekoj drugoj zemlji a nisu ga iskoristili, po svoj prilici novac će morati da vrate na sudu.ako kaže advokat Aleksandar Cvejić, bitno je biti oprezan i najbolje je otići u našu agenciju i dogovoriti aranžman, ali i paziti šta se potpisuje, posebno ono što piše sitnim slovima.

Podsetimo, turističkim agencijama u Srbiji za dva dana ističu dozvole za rad. Da bi mogle da traže nove dozvole, moraju da imaju garanciju putovanja koja se vadi kao bankarska garancija ili polisa osiguranja.

Кako je rekao Aleksandar Seničić, direktor Jute, “Osiguravajuće kuće su do sada izdavale te polise, to je išlo po inerciji godinama unazad, jedno vreme su čak i poskupele shodno rizicima koje procenjuju osiguravači, ali nažalost to je sada izostalo”.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend