Društvo

Prevrnuo se autobus na autoputu u Nemačkoj, među povređenima i putnici iz Srbije

Pixabay/Ilustracija
Nemački autobus, na putu iz Srbije, prevrnuo se na auto-putu u blizini Berlina, prenose nemački mediji. Povređeno je 19 putnika, među kojima su državljani Nemačke, Švedske, Izraela i Srbije.

Nesreća se dogodila na autoputu A13, nedaleko od glavnog grada Nemačke, zbog čega je saobraćaj jedno vreme bio obustavljen u oba smera, prenosi RBB24.

Prema podacima policije i vatrogasaca, povređeno je svih 19 osoba koje su se nalazile u autobusu – 17 putnika i dva vozača. Među povređenima su državljani Nemačke, Švedske, Izraela i Srbije.

Iz policije navode i da je teže povređeno devetoro putnika koji su helikopterom prevezeni u bolnice u Kotbusu i Berlinu.

Prema rečima lokalnih zvaničnika, reč je o nemačkom autobusu koji je dolazio iz Srbije. Oko 10 časova je, iz još neutvrđenih razloga, sleteo s kolovoza na bankinu i prevrnuo se.

U akciji spasavanja učestvovalo je šest helikoptera, 160 hirnih službi i 67 vozila. Saobraćaj na autoputu potpuno je normalizovan oko 14 časova.

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend