Društvo

Prijem za dobitnike najviših priznanja države

Boom93/N.Stojićević
Povodom dobijanja najviših odlikovanja od strane države, danas je upriličen prijem za naše sugrađane u gradskom zdanju.

Kako je istakao gradonačelnik Saša Pavlović, pored najviših priznanja koja su dobili povodom obeležavanja državnih praznika, dobitnici zaslužuju pre svega zahvalnost svojih sugrađana.

Poklone grada dobili su zdravstveni radnici, Dušan Jovičić, Požarevljanin zaposlen kao glavni tehničar za anesteziju i reanimaciju kovid bolnice u KBC Zvezdara,koji je ranije nagrađen zlatnom medaljom za zasluge, Ivan Ranđelović glavni tehničar pulmologije u bolnici u Petrovcu na Mlavi, kao i Vesna Filipović, načelnik infektivnog odeljenja Opšte bolnice u Požarevcu , koji su povodom Dana državnosti dobili zlatne medalje za doprinos koji su dali u borbi sa epidemijom koronavirusa.

Pored zdravstvenih radnika, priznanje je dobila i Osnovna škola “Miloš Savić” u Lučici. Priznanje koje je ova ustanova dobila, nije direktno povezano sa epidemijom, već je kako je istakao gradonačelnik, dobijeno za sveukupni doprinos koji je škola dala obrazovanju učenika tokom 180 godina postojanja škole.

Vesna Filipović, naćelnik infektivnog odeljenja Opšte bolnice u Požarevcu je navela da iza priznanja koje je dobila stoji pre svega veliki timski rad svih njenih kolega iz Opšte bolnice Požarevac.

Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend