Društvo

Primetan skok broja obolelih,od vikenda do danas u Požarevcu zvanično 26 inficiranih Koronavirusom

covid test
covid test /Pixabay ilustracija
Primetan novi skok obolelih od Kovida u poslednjih 48 sati. Po izveštaju iz Regionalnog zavoda za javno zdravlje u Braničevskom okrugu 71 novi slučaj Kovida, od tog broja u Požarevcu je evidentriano 26 novih slučajeva Koronavirusa. 

Po izveštaju od danas 13 novih i izveštaju od juče takođe 13 novih slučajeva pozitivnih na Koronavirus. Skok broja obolelih beleži se i u Petrovcu na Mlavi ukupno 18 novih slučajeva, u Velikom Gradištu 10, u Žabarima još 7 inficiranih. U ostalim opštinama manji je broj pozitivnih ali brojke upozoravaju da moramo biti na oprezu.

Po rečima direktorke zavoda za javno Zdravlje Požarevac, Ane Jovanović, primetan je skok broja obolelih a u velikoj meri su na to uticali i praznici koji su za nama kao i zimski odmori na planinama.

“Primetan je broj novoobolelih u oba okruga ali ne kao i u većim gradovima, ali i praznici su za nama, bilo je i slavlja a neophodno je dok se ne obavi imunizacija stanovništva da se pridržavamo svi propisanih mera.”- ističe dr Jovanović.

Od početka pandemije  u Braničevskom okrugu Kovid je  potvrđen 7506 osoba, od tog broja  u Požarevcu, 3333  zvanično potvrđenih slučajeva Kovida.

Od početka pandemije u  Petrovcu na Mlavi ukupno  1371, u Velikom Gradištu  998 slučajeva Korona virusa,u  Kučevu 581  pozitivan. U Golupcu  404, Malom Crniću 321,  u Žagubici 261,  u Žabarima 237.

U Podunavskom okrugu  u poslednjih 48 sati  virus je registrovan kod 120 osoba. U Smederevu  je  virus evidentiran kod  58 lica, u Smederevskoj Palanci  kod 37, u Velikoj Plani 25 novoinfiicranih.

Od početka pandemije  u Smederevu  je  zvanično Kovid -19  potvrđen kod 5596 osoba  u Smederevskoj Palanci  kod 2552 osoba i u Velikoj Plani kod  2146 osoba  zvanično je potvrđen ovaj virus.

U podunavskom okrugu od početka pandemije  korona virus  je zvanično registrovan  kod 10294 osobe.

Tatijana Spasojević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend