Društvo

Pristan u Kostolcu grad daje državi?

Foto: Boom93/MV
Grad Požarevac doneo je predlog odluke o otuđenju pristana u Kostolcu sa pratećom opremom iz javne svojine grada u korist javne svojine Republike Srbije, bez nadaknade u postupku neposredne pogodbe.

Kako se navodi u obrazloženju odluke Agencija za upravljanje lukama je 16. marta obratila se gradu za prenos objekta pontona kao plutajućeg objekta iz javno svojine Grada Požarevca u korist javne svojine Republike Srbije sa pravom korišćenja Agencije za upravljanem lukama.

U obrazloženju se novadi i da razlozi opravdanosti i celishodnosti su da  objekat pristana kao plutajući objekat za ukrcavanje i iskrcavanje putnika čini lučku infrastrukturu i kao takav je u javnoj svojini Repblici Srbiji. Grad Požarevac je utvrdio da za otuđenje ovog objekta iz javne svojine gradau javnu svojinu Republike Srbije postoje zakonski uslovi te se predlaže Skupštini grada da usvoji ovu odluku.

Skupština grada Požarevca će o ovoj odluci odlučivati na sednici koja je zakazana za četvrtak 20. maj.

Više informacija možete pronaći OVDE.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Marko Veljković

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Kam te lepe sreće kad bi ceo grad prešao u ruke republike, ili makar neka prinudna uprava jer propadosmo načisto

%d bloggers like this:
Send this to a friend