Društvo

Produžen rok za prijavu na konkurs “Zajednici zajedno”

Rok za prijavu projekata na konkurs programa "Zajednici zajedno" u lokalnim samoupravama, produžen je do 10. jula.

Pravo na prijavljivanje imaju sve državne osnovne i srednje škole sa sedištem u 12 partnerskih gradova i opština koji su obuhvaćeni programom “Zajednici zajedno 2020” među kojima je i Požarevac.

Kompanija NIS je namenila sredstva u iznosu od 114,5 miliona dinara za finansiranje projekata koji su usmereni na unapređenje bezbednosno-informacionih sistema i digitalizaciju nastavnog procesa u obrazovnim ustanovama u Srbiji.

Podsetimo, u okviru prošlogodišnjeg programa Naftne industrije Srbije “Zajednici zajedno”, zahvaljujući glasovima sugrađana, sredstva za postavljanje tartan gumene podloge na stadionu malih sportova dobio je Sportski centar u Požarevcu.

Kako je tada rečeno, za ovaj projekat Sportski centar je dobio 4 miliona dinara.

Pored Požarevca, pravo na prijavljivanje imaju sve državne osnovne i srednje škole u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Čačku, Zrenjaninu, Pančevu, Kikindi, Kanjiži, Novom Bečeju, Srbobranu i Žitištu.

Program “Zajednici zajedno” se ove godine realizuje uz podršku i aktivno učešće Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Rezultati konkursa biće objavljeni do 21. septembra 2020. godine, a sve informacije o uslovima i propozicijama javnog konkursa “Zajednici zajedno” mogu se pronaći OVDE.

Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend