Društvo

Protesti studenata zbog najave zatvaranja domova u Beogradu (VIDEO)

Studenti u Studentskom gradu u Beogradu okupili su se večeras protestujući zbog najave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će zbog širenja koronavirusa biti zatvoreni svi studentski domovi. Oni su i za sutra, kako javlja reporter N1, najavili protest u 10 na Platou kod Studenstkog trga.
Foto: D.A.

Kako Boom93 nezvanično saznaje, protesti su u toku ispred studentskog doma „Lola“ i „4. april“, kao i ispred Studenjaka, odakle se kolona od oko 1000 studenata uputila u protestnu šetnju Bulevarom Zorana Đinđića.

Na tviteru su objavljeni snimci na kojima studenti burno negoduju zbog najave novih mera koje uključuju i zatvaranje studentskih domova.

Na mesto gde su okupljeni studenti došla je i policija, dok studenti i dalje lupaju u šerpe, zvižde i viču „UA“.

Tokom intervjua Vučića na RTS-u studenti iz Studentskog doma Slobodan Penezić u Beogradu reagovali su lupanjem u šerpe.

Vučić je večeras na RTS-u najavio da da će svi studentski domovi u Beogradu biti zatvoreni u okviru novih mera zbog širenja koronavirusa.

Trenutno su na fakultetima u Beogradu ispitni rokovi u toku.

Uskoro opširnije…

IZVOR: N1

Marko Tadić

3 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Studenti sa kesama piva u ruci i bez maski. Nijedna intelektualna faca. Dođoši bi malo da se provode po Beogradu i šire koronu.
    Šta će u julu u Beogradu, a šta će i u oktobru ako se sve online završava.
    Studentski domovi mogu da posluže i kao COVID bolnice, studente baš briga za sve osim za svoj interese.

  • Ana, intelektualna faco, obavesti se malo pre glupih komentara. Studenti imaju ispite tokom celog jula i avgusta zbog propustenih rokova. Mogu da izgube godine, kao i mesto u domu. Nisu svi Megatrend zavrsili

  • Botino, nemaš pojma. Nisu svi završili fakultet u Zaječaru ili Višu u Požarevcu pa da budu intelektualci kao ti tvoji što te teraju da botuješ.

%d bloggers like this:
Send this to a friend