Društvo

Na Visokoj tehničkoj školi ima još slobodnih mesta za budžetsko finansiranje

Na nekadašnjoj Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija  Požarevac a sada odseku za primenjene inženjerske nauke Požarevac, završen je prvi upisni rok, najviše interesovanja bilo je za elektro smer gde su sva budžetska mesta popunjena, dok  je na ostalim smerovima   preostalo u proseku od 6 do 10 slobodnih mesta za finansiranje iz budžeta.

Sa današnjim danom zvanično je završen prvi upisni rok a po rečima direktora ove ustanove profesora Vladana Đulakovića, upis je prošao prilično dobro. “Popunjenost budžetskih mesta je preko 80% tako da je to sasvim zadovoljavajuće za prvi upisni rok,” rekao je Đulaković. U drugom upisnom roku ostaje mesta za samofinasiranje kao i još jedan broj mesta za budžetsko finansiranje.

Sekretar ove visokoškolske ustanove, Miroslav Stanojević je za Boom 93 istakao da je najviše interesovanja bilo za  elektro smer i sva budžetska mesta su popunjena a za ostale smerove kao što su mašinstvo, smer zaštite životne sredine, prehrambene tehnologije i smer zaštite bilja ostalo je u proseku  od 6-7 do 10 budžetskih mesta, kao i mesta za samofinansirajuće studente.

Boom93

Ono što je važno napomenuti za sve buduće studente koji budu želeli da se prijave za drugi upisni rok, na sajtu škole mogu dobiti sve informacije kao i zbirke zadataka sa rešenjima iz matematike, biologije i hemije koje im mogu pomoći oko pripreme za upis.

Situacija sa virusom Covid-19 uticala je i na rad ove visokoškolske ustanove tako da je bezbednost svih kako zaposlenih tako i studenata na prvom mestu i poštuju se sve preporuke Vlade Republike Srbije. Za studente kojima je potrebna bilo kakva informacija od sledeće nedelje biće organizovano dežurstvo svakog dana od 10 do 12 časova,a sve ostale konsultacije  sa profesorima mogu obavljati kao i do sada putem maila. Škola će od 24. avgusta biti otvorena a prijave za septembarski ispitni rok obavljaće se preko online platforme.

Po rečima Đulakovića, škola će svakako i u budućnosti ukoliko to bude potrebno prilagoditi rad uz poštovanje svih bezbednosnih mera koje se preporučuju. “Mi smo tehnička škola i  nama je praksa veoma važna i problem će biti da se rade vežbe koje studenti rade u grupama sa svojim profesorima“, zaključio je Đulaković.

Visoka tehnička škola strukovnih studija   Požarevac  od prošle godine je priključena Akademiji tehničkih strukovnih  studija u Beogradu. Reformom visokog školstva  došlo je ukrupnjavanja visokoškolskih  ustanova pa je  nekadašnja visoka tehnička škola strukovnih studija Požarevac sada  odsek za primenje inženjerske nauke Požarevac.

Tatijana Spasojević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend