Društvo

Putnici i dalje zainteresovani za putovanja, mali procenat njih odustao od letovanja

Prema uredbi koja je doneta, a koju turističke agencije primenjuju, postoje tri varijante za putnike koje su vezane za putovanja u narednom periodu. Kako su za Boom 93 rekli u jednoj od turističkih agencija u gradu većina njihovih putnika se ipak odlučila za putovanja, dok je samo mali broj onih koji su odustali.
ilustracija/pixabay

Uredba predviđa tri varijante za putnike, a agencije su se uglavnom vezale za 15. jun, jer je to neki okvirni datum koji je određen kao okosnica.

Svi oni koji su uplatili aranžmane do 15. juna, a evidentno je da neće moći da odu, bez obzira što će neke granice biti otvorene već od 1. juna, ali to je više za poslovna putovanja, ne i turistička, imaju tri mogućnosti koje im agencije nude.

„Za kasnije datume moramo da anketiramo putnike da li ostaju pri datumima koje su izabrali za putovanja, a koji su nakon 15. juna i kod njih se ništa ne menja i mogu na putovanje normalno. Naravno, agencija pre toga mora da proveri da li će izabrani hotel ili vila biti uopšte raspoloživa za upotrebu ove godine.

Druga varijanta su zamenska putovanja. Putnici mogu da odluče u okviru zamenskih putovanja, da li žele da pomere putovanje za neki drugi datum ove godine ili žele da zamene to putovanje za korišćenje u 2021. godini.

Treća varijanta je za one koji odustanu od putovanja i traže povraćaj novca, a budući da se ove godine teško može vraćati novac, jer priliva nije bilo skoro 2,5 meseca, a i treba sačekati da se na destinacijama koje su uplatili pokrenu poslovi da bi oni nama vratili novac a zatim i mi putniku. Novac može biti vraćen na osnovu vrednosnog vaučera ili potvrde na iznos koji je korisnik uplatio, a povraćaj kreće od 4. januara 2022. godine i traje 15 dana“, rekli su za Boom 93 u jednoj od gradskih turističkih agencija.

Prema njihovim rečima, najveći procenat klijenata je i dalje zainteresovan za putovanja i oni se najčešće odlučuju za pomeranje datuma. Odustajanja od putovanja za sada su imali samo u dva slučaja.

„Putnici su se jednostavno odlučili da odu na putovanje, pa makar to bila i promena destinacije. Jedini uslov je da to mora biti ista agencija koja vam je izdala vaučer, ali zato možete promeniti destinaciju. Bitno je istaći da su putnici veoma tolerantni, strpljivi i razumni“, navode.

Budući da određeni strah i zebnja kod putnika postoji, na nivou YUTA je odlučeno da se osnuje fond koji će biti namenjen za marketing i informisanje. Ideja je da prvo turistički radnici odu na određene destinacije da „izvide“ situaciju, koji će hoteli i vile biti otvoreni, a koji ne. To će uglavnom biti destinacije u Grčkoj.

„Što se tiče zdravstvenog osiguranja, kako smo obavešteni, neke osiguravajuće kuće će u svoje polise osiguranja uključiti i covid 19. Tako da će i oni to pratiti i neće čekati samo naše garancije koje mi dajemo putnicima, pa će se u polisama osiguranju sadržati i lečenje od covid 19 ili troškovi testiranja“, rečeno je za Boom 93.

Kako je za Tanjug izjavio direktor YUTA, Aleksandar Seničić, u Srbiji je do 15. marta oko 240.000 putnika uplatilo putovanje,

S obzirom da turisti imaju mogućnost zamenskih putovanja, za sada se, navodi Seničić, 60 odsto putnika na nivou cele zemlje opredeljuje da ipak ove godine otputuje na more, 20 odsto je onih koji se premišljaju, a nekih 17 do 20 odsto je odlučilo da neće letovati.

U junu se očekuje da će na more otputovati nekoliko hiljada putnika, a inače se tokom sezone očekuje da će između 150.000 do 200.000 naših građana otputovati u Grčku, dodaje direktor YUTA.

 

 

Neda Stojicevic

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend