Društvo

Računarska oprema za dve osnovne škole

Foto: Grad Požarevac
Putem karavana koji kompanija NIS organizuje predstavljeni su projekti koje je ova kompanija realizovala prošle godine. Prošle godine kroz program „Zajednici zajedno“ NIS je uložio 4 miliona dinara u digitalizaciju nastavnog procesa i povećanje bezbednosti dece i nastavnika u dve osnovne škole na teritoriji grada Požarevca, „Sveti Sava“ i “Sveti vladika Nikolaj” u Bradarcu.

Osnovna škola “Sveti vladika Nikolaj”, kompanija NIS je donirala 2,5 miliona dinara zahvaljujući kojima su uređeni kabineti za informatiku i nabavljena savremena računarska oprema poput desktop računara, projektora i platna.

Saša Pavlović gradonačelnik Grada Požarevca je ovom prilikom istakao da godinama Požarevac i NIS imaju dobru saradnju kroz razne projekte. Pavlović je ovom prilikom istakao da se Grad Požarevac pridružio NIS-ovom programu društvene odgovornosti „Zajednici zajedno“ 2018. godine u okviru koga je do sada uloženo 12 miliona dinara za realizaciju četiri projekta. Neki od tih projekata su rekonstrukcija kulturno-sportskog centra “Požarevac”, vrednog 4 miliona dinara, gde je kompanija unapredila i stvorila uslove za bavljenje sportom dece i omladine u Požarevcu. Takođe kompanija je podržala i Dom zdravlja Požarevac u iznosu od 4 miliona dinara gde su nabavljena dva ultra zvučna aparata u cilju bolje dijagnostike i preventivnog delovanja pre svega kod dece i omladine, ali i kod beba i trudnica.

Stefan Despotović, direktor Centra za odnose sa javnošću, kompanija NIS rekao je da je ideja, u cilju povećanja vidljivosti realizovanog projekta i dodatno promovisanje saradnje između kompanije NIS i lokalne samouprave, u jednoj školi na teritoriji svake lokalne zajednice učesnice Programa realizuju različite aktivnosti.

Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend