Društvo

Radnici firme Georad podržali akciju dobrovoljnog davanja krvi

Crveni krst Požarevac je u saradnji sa firmom Georad organizovao akciju dobrovoljnog davanja krvi u kojoj su učestvovali zaposleni u ovom privrednom društvu. Kako je istakao Nemanja Džodić Iz instituta za transfuziju krvi, ova i sve naredne akcije će omogućiti da se prikupi dovoljna količina krvi kako bi Institut mogao da odgovori svim zahtevima Opšte bolnice Požarevac i takođe obezbedi potrebnu krv za ljude koji iz ovog regiona leče u bolnicama u Beogradu.
Boom93/N. Stojićević

Direktor Georada, Miodrag Stepanović je rekao da je ovo privredno društvo danas društveno-odgovorna firma, koja je godinama unazad dosta pomagala zdravstveni sistem države.

On je naveo da je firma nekoliko puta davala donaciju požarevačkoj bolnici u iznosu od preko milion dinara. Takođe, 2018. godine je izdvojeno milion dinara za Institut za onkologiju i radiologiju Srbije u Beogradu, a za vreme epidemije virusa korona izdvojeno je i milion dinara za Institut Torlak, kako bi doprineli borbi protiv epidemije.

Kako je dodao, ova akcija je njihov mali doprinos, a budući da se akcija dobrovoljnog davanja krvi prvi put organizuje u krugu firme, najavio je nastavak ovakvih humanitarnih akcija u kojima će učestvovati njihovi zaposleni.

Boom93/N. Stojićević

Nemanja Džodić,  iz Institut za transfuziju krvi je pozvao sve dobrovoljne davaoce da se odazovu ovakvim akcijama,  jer je Instutu trenutno na niskim rezervama krvi svih negativnih krvnih grupa, pre svega zbog vanrednog stanja koje se nedavno završilo, a u tom periodu je odziv dobrovoljnih davalaca bio smanjen.

„Budući da je vanredno stanje završeno a bolnice krenule u redovan tok svog rada, veće su i potrebe za jedinicama krvi, a mi moramo da prikupimo od 300 do 350 jedinica krvi dnevno da bismo mogli da zadovoljimo potrebe svih bolnica sa kojima sarađujemo“, navodi Džodić.

Boom93/N. Stojićević

Letnja kampanja dobrovoljnog davanja krvi je započela 1. juna upravo u Požarevcu i kako je najavljeno trajaće sve do kraja septembra i njoj će biti posvećena puna pažnja, budući da je bilo predviđenih akcija koje su zbog situacije oko korona virusa pomerene ili odložene.

„U toku letnje kampanje prioritet će nam biti građanstvo, kako bismo pozivima da oni daju krv uspeli da obezbedimo što više jedinica krvi za sve kojima je ona potrebna“, kažu iz Instituta.

Akciju dobrovoljnog davanja krvi organizovana je u Kostolcu u saradnji sa sindikatom Nezavisnost iz firme Kostolac usluge, i u okviru ove akcije prikupljeno je 27 jedinica krvi, dok je nakon toga akcija organizovana u krugu firme Georad u saradnji sa sindikatom ove firme.

 

Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend