Društvo

Rekonstruiše se novi asfalt u Lameli

Foto: Boom93/MMV
Nova asfaltna podloga koja je postavljena u stambenom bloku „Lamela“ već se rekonstruiše.

Izvođači radova u „Lameli“ skinuli su sloj asfalta u celoj dužini puta koji se prostire kroz ovaj stambeni blok. Kako nam je rečeno u Gradskoj upravi troškove rekonstrukcije asfaltne podlogle snosi izvođač radova.

Podsećamo da su radovi na uređenju stambenog bloka „Lamela“ počeli 6.jula 2020. godine, a završeni su početkom ove godine.

Posle nekoliko nedelja nakon završetka radova pojavila su se oštećenja na asfaltnom zastoru pa je morao da se popravlja. Tada su izvođači problem sanirali „zakrpama“.

Deo stanara tokom radova izrazio nezadovoljstvo projektom i načinom izvođenja radova, zbog čega je rekonstrukcija u jednom periodu bila i obustavljena.

Foto: Boom93/MMV

Ugovor  za rekonstrukciju u stambenom bloku „Lamela“ u Požarevcu zaključen je sa  „Trans kop-om“ iz Požarevca. Ovo preduzeće je u javnoj nabavci učestvovalo u zajedničkoj ponudi sa više izvođača, „RIO“ Kostolac, „Gorionik“ Salakovac, „Libra“ Salakovac i „D&N Speedex“ Poljana.

Tada je ugovorena vrednost radova iznosila oko 16 miliona dinara.

Avatar

Marko Veljković

3 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Poligon za obuku, tj ceo grad sa okolinom je poligon. Problem je samo što neće nikada da savladaju tehniku asfaltiranja

  • Rok za završetak radova (koji jesu počeli 6.jula) je bio 30 radnih dana. Rok je probijen višestruko. Po zakonu, dužnini su da plate penale naručiocu radova, to jest nama, građanima. O kvallitetu radova smešno je pričati, sve se vidi na fotografijama. Projekat je više puta menjan, veliko je pitanje da li su izmene praćene adekvatnom dokumentacijom. Nadzora ni od korova.

%d bloggers like this:
Send this to a friend