Društvo

Rezultati za PCR testove ponovo pristižu neredovno

Pored ograničenih količina podloga za PCR testove, ponovo se neredovno dobijaju rezultati briseva. Zaključno sa četvrtkom, nedostaje deo rezultata za briseve koje su uzeti u prethodnih nekoliko dana u Braničevskom i Podunavskom okrugu, saznaje Boom 93.
ilustracija: Pixabay

U najnovijem izveštaju zavoda navodi se da je potvrđeno samo 5 novih slučajeva koronavirusa na teritoriji Grada Požarevca. U svim ostalim gradovima i opštinama u regionu, nema potvrda za novoobolele.

Međutim, ovaj podatak bi trebalo uzeti sa rezervom jer nema kompletnih podataka za briseve uzete prethodnih dana.

Do nedavno, zavodu su rezultati za briseve pristizali nakon 24 sata, ali poslednjih nekoliko dana to nije slučaj.

U Zavodu nisu mogli da preciziraju za koje sve dane nedostaju rezultati uzoraka. Okvirno, nedostaje oko 400 razultata briseva uzetih u oba okruga.

Na osnovu izveštaja, u poslednja 24 sata testirano je 226 osoba u oba okruga. Zavod raspolaže sa ograničenim brojem podloga za briseve, tako da broj uzetih briseva zavisi i od količine isporučenog materijala za testiranje.

Do sada je uzeto 12.867 briseva, od toga 6.106 u Braničevskom okrugu.

U domu za odrasle i starije u Velikom Popovcu, u opštini Petrovac na Mlavi, do sada je na koronavirus testirano 145 korisnika i zaposlenih. Kovid je potvrđen kod 67 korisnika i 11 zaposlenih. Testiranje svih korisnika i zaposlenih biće moguće kada za tu svrhu zavod dobije dovoljan broj podloga za briseve.

Korisnici i zaposleni koji su pozitivni smešteni su u petrovačku kovid bolnicu, rečeno nam je u ZZJZ Požarevac. Ostali korisnici se i dalje nalaze u domu.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend