Društvo

Rezultati testova na koronu dostupni na portalu e-Zdravlje

Rezultati testova na korona virus dostupni su građanima Srbije i putem portala e-zdravlje.gov.rs.
ilustracija/pixabay

Na ovom portalu dovoljno je da se ukucaju podaci sa zdravstvene knjižice i u okviru opcije Test samoprocene prikažu se i rezultati na kovid.

Mnogi pacijenti, kako su nam javili, nisu ni znali za ovu opciju, niti im je iko od nadležnih rekao, već su slučajno naleteli tu na svoje rezultate.

Ovde možete preuzeti i potvrdu o rezultatu testiranja na korona virus, kako ne biste morali da odlazite po njega.

Takođe, ovde možete da unesete opis trenutnih simptoma, ali i da date podatke o kontaktima.

U objašnjenu Ministarstva zdravlja piše da se trijaža testova samoprocene radi na osnovu trenutno aktivnih algoritama trijaže koje je definisala struka i da sa izmenom situacije može doći do adaptacije algoritama trijaže.

Svrha ove samoprocene, kako su naveli, kao i pitanja koja će biti postavljena je da identifikuje osobe kod kojih postoji osnovana sumnja za COVID-19 infekciju.

Pitanja koja se postavljaju se tiču simptoma i potencijalne izloženosti SARS-CoV-2 virusu, te je neophodno da veoma ozbiljno shvatite odgovaranja na ista.

Ističe se i da samoprocena ni na koji način ne zamenjuje mišljenje, pregled, dijagnozu, terapiju ili bilo koji drugi vid medicinske usluge koja se vrši od strane lekara.

Korisnici koji imaju tešku kliničku sliku ili teške respiratorne probleme trebalo bi da se jave u nadležnu infektivnu bolnicu ili epidemiološku službu.

Ipak, ima primera i da nečijih rezultata nema na ovom portalu iako su rezultate dobili u zdravstvenoj ustanovi.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend