Društvo

RSF i IFJ pružile podršku novinarima u Srbiji

Medjunarodne novinarske organizacije pružile su danas podršku srpskim novinarima i pozvale vlasti da ih zaštite tokom izveštavanja sa protesta.
Pixabay/Ilustracija

Organizacija Reporteri bez granica (RSF) je na Tviteru navela da je „policija nasiljem i suzavcem sprečavala Novu.rs i N1 da izveštavaju sa protesta u Beogradu protiv novog zatvaranja“, a da su novinare Tanjuga napali demonstranti.

„RSF poziva vlasti da zaštite medije i procesuiraju napadače“, dodaje ova organizacija.

Medjunarodna federacija novinara (IFJ) je takodje na Tviteru istakla „solidarnost sa novinarima i medijskim radnicima koji su napadnuti dok su juče pokrivali proteste u Beogradu“ i najavila da nastavlja da „prati situaciju“.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend