Društvo

Sastanak Ujedinjenih protiv kovida i Lončara – dogovoreni koraci, bez protesta

Lekari okupljeni oko udruženja Ujedinjeni protiv kovida razgovarali su sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom, a na sastanku su dogovoreni koraci u pogledu zahteva te grupe. Najavljeni su i redovni sastanci u budućnosti lekara predstavnika UPK i predstavnika ministarstva, a UPK su naveli i da se njihova akcija koja je bila najavljena za subotu neće dogoditi.
N1/printscreen

Sastanak sa ministrom trajao je dva sata, a izvesno je da će se ubuduće redovno sastajati na nedeljnom ili mesečnom nivou, sa ministrom ili predstavnicima ministarstva, naveli su UPK. Zahtevi su ostali na nivou obećanja ministra da će se lično angažovati da problemi budu rešeni, dodali su lekari.

Utisak je da zahtevi koje su ranije iznosili UPK nisu tako oštro izneti u razgovoru sa ministrom već je dogovoreno da se sporne situacije razmotre.

Oni su naveli i da će na naredni sastanak doći sa lekarima koji su potpisnici UPK, a smenjeni su, i da će e pokušati da se ta situacija reši.

Tražili su redefinisanje kriznog štaba i da u njemu bude ljudi koji bi mogli da doprinesu stručnošću.

Dotakli su se i broja obolelih, i najavljeno je da bi u narednom periodu trebalo da se radi revizija tog broja i da bi u to trebalo da budu uključeni i lekari iz UPK.

Lončar je nakon sastanka za RTS rekao da neće biti revanšizma prema potpisnicima te inicijative i da će se preispitati da li je neko smenjen i zašto.

„Dogovor je da mi naše članove udruženja (u vezi sa smenama) navedemo i dođemo na razgovor sa njima, kako bismo redefinisali tu situaciju. Lejla Ćeranić ima poziciju načelnika u bolnici u Novom Pazaru i ne može da bude smenjena. Insistirali smo na redefinisanju Kriznog štaba, da predložimo relevantne institucije i katedre medicine… da pošalju svoje predstavnike u krizni štab. Za v.d. statuse direktora realni rok rešavanja toga je najmanje godinu dana“, rekao je Vuk Vučić iz UPK.

UPK su naveli i da će tražiti „iskren“ odgovor od direktora bolnice u Leskovcu o spisku zaposlenih koji su potpisnici proglasa, jer ne veruju njegovom objašnjenju.

 

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend