Društvo

Šekler: Indijski soj blaži

N1/Printscreen

Šekler je rekao i da iskustva iz Britanije pokazuju da su simptomi zaraze od indijskog soja blaži, i da podsećaju na grip, da nema gubitka čula mirisa, ali i da se taj soj lakše prenosi, što je, prema njegovoj oceni, razlog za optimizam.

“Mogao bih da kažem i da mi se sviđa što je tako, i to bi mogao biti korak u dobrom smeru, jer bi moglo da se pokaže da takva mutacija virusa znači i manju smrtnost”, rekao je Šekler. Upozorio je i na to da se ne poštuju zaštitne mere koje su na snazi, a koje mnogo znače kako situacija ne bi izmakla kontroli.

“Dešava mi se da uđem u prodavnicu i da jedini imam masku”, ispričao je Šekler i podsetio da i zemlje u okruženju imaju pad broja zaraženih i preminulih, a imaju manje vakcinisanih od Srbije, što, kako veruje, govori o “sezonalnosti” ovog virusa.

“U isto vreme vidimo šta se dešava u Rusiji, Britaniji, Francuskoj, gde raste broj oboleleih i to nije nimalo prijatno”, ocenio je Šekler i poručio da je nepoštovanje mera u Srbiji razlog za zabrinutost.

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend