Društvo

Simonović podneo ostavku

Aleksandar Simonović
Foto/ T.S. Aleksandar Simonović
Načelnik Gradske uprave Požarevac, Aleksandar Simonović,  podneo  je ostavku  na tu funkciju.

Aleksandar Simonović, dosadašnji načelnik gradske uprave Požarevac je u izjavi za Boom 93   potvrdio da je na tu funkciju podneo ostavku.

Da, 22. marta  podneo  sam pisanu ostavku iz ličnih razloga, danas se ta tačka nalazi na dnevnom redu veća, čeka se da veće usvoji ostavku i istovremeno će se raspisati konkurs za novog načelnika gradske uprave, a za to vreme će funkciju načelnika obavljati zamenica, Ivana Paunović.“- rekao je Simonović u izjavi za Boom93.

Podsećamo Aleksandar Simonović je sve dužnosti prethodnog načelnika, zvanično  preuzeo 22.septembra 2018. godine, kada je gradsko veće konstatovalo ostavku Suzane Bulajić koja je ubrzo prešla na novo radno mesto u TE KO Kostolac.

Na poslednjem konkursu za načelnika, Simonović je bio jedini kandidat.  Inače, on je peti načelnik gradske uprave u Požarevcu u poslednjih 10 godina.

Podsećamo da Simonović od 2015. godine radi u Gradskoj upravi Grada Požarevca. Radio je na mestima višeg stručnog saradnika odseka za skupštinske poslove u Odeljenju za opštu upravu i skupštinske poslove Gradske uprave Grada Požarevca, a od 2016. godine radio je na mestu šefa odseka za stručne poslove gradonačelnika i Gradskog veća u Odeljenju za poslove organa grada, informacione tehnologije i komunikacije.

U septembru 2017. godine postavljen je na mesto zamenika načelnika Gradske uprave Grada Požarevca.

Rođen je 1986. godine u Požarevcu gde je završio osnovnu školu i Gimnaziju. Diplomirao je 2011. godine na Pravnom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu. Nakon završetka studija počinje da radi na mestu sudijskog pripravnika u Prekršajnom sudu u Požarevcu, a potom i u Osnovnom sudu u Požarevcu, odakle prelazi  na mesto pravnog savetnika u  Privrednom društvu za promet automobilima ,,Auto Mirkos“ D.O.O. Položio je pravosudni ispit.

 

Avatar

Tatijana Spasojević

3 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Hvala na informacijama,ali su totalno nebitne,umesto navedenog patokrate,doći će drugi,a u gradu siromaštvo,jad,beda i ćemer!
    Patokratija vlada,a grad propada!

  • Ja cekam bracu Jovice komplet sa “gradonacelnikom” da malo okopavaju njivu u Zabeli…polako dolazi sve na svoje .

%d bloggers like this:
Send this to a friend