Društvo

Sindikat Sloga: Povećanje minimalne zarade na 32.156 dinara je ponižavajuće

Sindikata "Sloga" je ocenio da je minimalna cena rada za 2021. godinu od 32.126 dinara "ponižavajuće mala i ispod svake granice pristojnog života".

Članovi Socijalno-ekonomskog saveta, reprezenatativni sindikati – Savez samostalnih sindikata Srbije i UGS „Nezavisnost“, Unija poslodavaca Srbije i Vlada Srbije, nisu postigli dogovor o povećanju minimalne zarade, pa je Vlada Srbije odlučila da povećanje bude 6,6 odsto, sa 30.000 na 32.156 dinara.

„Sloga“ je u saopštenju navela da je način na koji je doneta odluka o povećanju minimalca „nastavak dugogodišnjeg tranzicionog igrokaza ‘Zlatnih godina srpskog privrednog rasta’ u izvodjenju socijalnih partnera, predstavnika Vlade Srbije, Unije poslodavaca i takozvanih reprezentativnih, režimskih sindikata koji pred javnošću i svojim članstvom glumataju nezadovoljstvo“.

„Ono šta treba da zabrine svakog ko živi isključivo od svog rada je da korona virus postaje glavno orudje u eksploataciji radne snage i njene prekarnosti“, ukazala je „Sloga“.
Taj sindikat je istakao da gradjane najverovatnije uskoro očekuje još jedan udar na njihov kućni budžet, „poskupljenje struje od 7,7 do 7,9 odsto na zahtev Medjunarodnog monetarnog fonda (MMF)“.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend