Društvo

Solidarnost onlajn: Imamo nekoliko pitanja za Paunovića

Udruženje Solidarnost onlajn oglasilo se saopštenjem nakon konferencije Predraga Paunovića.

Saopštenje prenosimo u celosti.

“Solidarnost online je Udruženje gradjana koje se ne bavi politikom već humanitarnim radom i iza sebe ima 7. godina rada na pomoći ugroženim porodicama i sugradjanima . Povodom pomoći deci zbog kojih je pokrenuta inicijativa a pre same „Melodije“ uplatili smo 508 000,00 dinara, što se da lako proveriti na fondaciji Budi Human . Ukupno je kasnije prikupljeno za „Milion Melodija za život“   1 946 000,00  od tog novca Upravni Odbor Solidarnosti Online od ličnih sredstava  je donirao 150 000,00 dinara. Naše Udruženje platilo je izradu Bedževa 500 komada i kupovinu svog potrebnog materijala , ukupna vrednost 20 000,00 dinara. Solidarnost se nikom nije „priključila“ već je Predrag Paunović kontakirao našeg predsednika Slobodana Vasića i izneo ideju koju smo prihvatili i rešili da stanemo iza nje svim raspoloživim sredstvima kako materijalno tako i ljudski.  Dakle mogli ste samo vi nama a nikako mi vama da se priključimo. Jer mi smo već taj posao radili par meseci pre same „Melodije“ kako preko peticije tako i prikupljanjem novca.  Vaša ideja je bila da zbog toga što grad neće da se odrekne sredstava za rasvetu idemo na cifru od šest miliona naš savet vam je bio znate koji i hvala bogu usvojili ste ga.

Solidarnost Online tačno je kontaktirala je sve Predraga Paunovića „Maestro Atelje“, Sanju Berišić „Gala Art Atelje“ , Katarinu Vukašinović ULIS Milena Pavlović Barili, Mariju Perić Inicijativa Pravo za Život , Anu Berišić UG Sova i izloilo im ideju da konkurišemo ove godine  kod grada za sredstva za NVO. Ta sredstva da smo konkurisali a nismo jer je gdin Paunović u nama video političku organizaciju a ne humanitarnu , nameravali da potrošimo na iznajmljivanje ozvučenja, putne troškove bandova i izvodjača, prigodan ketering jer je logično ako neko želi da pomogne bar to osnovno mu pokrijemo i sve to pod uslovom da nam grad odobri sredstva.  Nikakve i nijedne reči nije se pominjalo oglašavanje odnosno jeste ali u sledećeoj opciji da ćemo preko naših dobrih odnosa sa vlasnicima medija dobiti reklamu besplatno kao što smo je dobili besplatno i u 2020 godini od svih.  

Novac koji smo prikupili u „Milion melodija“  nije mali skoro dva miliona ali je u odnosu na ono koliko miliona treba ovoj deci za lečenje minoran. Solidarnost nije odustala posle koncerata na trgu od te dece i u to možete se uveriti na uplatama ove požarevačke dece kod Fonadacije Budi Human.

 

Vidimo da je zločin i to što smo ponudili svoje prostorije za brojanje novca tačno je za svoje sastanke koristimo kancelariju DJB besplatno , preselićemo se istog trena kad nam neko ponudi slične uslove. Može i u SNSu ne marimo.  Upravni Odbor Solidarnosti čine ljudi izvan sveta politike ali ima i članova različitih stranaka i pokreta. Njima to ne smeta.  Kao što ne smeta svim gradjanima koji učestvuju u našim akcijama svih ovih godina i doniraju ne mala sredstva. Za vašu informaciju kroz naše udruženje za ovih nepunih 7 godina podeljeno je blizu 10 miliona dinara.

To što je predsednik UO Solidarnost Online Slobodan Vasić član stranke DJB i gradski odbornik gle čuda nije zasmetalo Hrvatskom Društvu Novinara da mu dodeli plaketu za Humanost, nije zasmetalo ni žiriju Večernjih Novosti da mu uruči Srebrnu Povelju humanosti , iznenadjenjima nikad kraja nije smetalo Udruženju Novinara Srbije da mu dodeli nagradu Djoko Vještica zasmetalo je „velikom humanisti“ Predragu Paunoviću”, navedeno je u saopštenju.

Ovo udruženje je postavilo par pitanja za Predragu Paunoviću.
“1. Ko vas je predložio za Trojičku povelju ? Mi znamo jer ste vi to rekli našem predsedniku. Lepo bi bilo da to saopštite svima.

2. Kako vam „politička obojenost“ Solidarnost Online  nije zasmetala kada ste tražili logistiku i pomoć pri realizaciji.

3. Kako vam je grad pomogao pri realizaciji ovog projekta što nijednog trenutka niste opovrgli u tolikim obraćanjima javnosti .

4. Iako ste ste znali da niste sami u organizaciji na svim javnim nastupima slučajno ste zaboravljali sve ostale ljude i udruženja. Zašto. Zbog Trojice i nagrade” .

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend