Društvo

Sportske igre mladih u četvrtak u Požarevcu

Boom93/M.Veljković
Sportske igre mladih biće održane u Požarevcu u četvrtak 13. maja u Spotrskom centru.

Sportske igre mladih su najveća manifestacija amaterskog sporta za decu i omladinu na našim prostorima, a nakon Čačka, karavan radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih nastavlja svoj put po Srbiji.

U Požarevcu, deca će se takmičiti u atletici, odbojci (ž), basketu 3×3, igraće se Coca Cola kup (fudbal) i za dečake i za devojčice, a najmladji će igrati njihovu omiljenu igru Lino izmedju dve vatre. Takmičenja za preostalih pet sportova – šah, stoni tenis, tenis, rukomet, odbojka na pesku i odbojka (m), organizuju se na regionalnom nivou u saradnji sa Savezom za školski sport.

Ceremonija svečanog otvaranja planirana je za 10 časova u Sportskom centru. Zajedno sa Viktorom (maskotom Igara) baklju prijateljstva nosiće najuspešniji mali SIMovci iz Požarevca.

Pobednici Državnog finala, koje će se održati na Zlatiboru, i ove godine idu na veliku Međunarodnu završnicu u Split, gde ih pored sportskog dela, očekuju druženje sa vršnjacima iz regiona.

Ovde godine Igre slave svoj 25. rođendan, odnosno 25 godina održavanja u Hrvatskoj. BiH je započela svoju 11. sezonu, a u Srbiji, Sportske igre mladih održavaju se po 8. put.

Takmičenja se održavaju uz maksimalno poštovanje svih epidemiloških mera koje su u borbi protiv korona virusa propisali Vlada Srbije i lokalni Krizni štabovi.

Dunav osiguranje Sportske igre mladih, održavaju se pod pokroviteljstvom predsednika Aleksandra Vučića, uz podršku Vlade Srbije. Generalni sponzor je kompanija Dunav osiguranje, a prestižni pul sponzora čine i kompanije “Coca-Cola”, UEFA Foundation, Elektroprivreda Srbije, Banka Poštanska štedionica, Naftna industrija Srbije i Podravka Srbija.

Od osnivanja do danas na Sportskim igrama mladih učestvovalo je više od dva miliona školaraca. Vrednost projekta Igara prepoznale su mnoge institucije i brojni ugledni pojedinci iz sportskog, kulturnog i javnog života regiona i Evrope, a posebnu podršku SIM-ovcima pružaju ambasadori Igara: Nemanja Matić, Luka Modrić, Aleksander Čeferin, Miralem Pjanić, Edin Džeko, Nikola i Luka Karabatić, Johanes Han, Predrag Mijatović, Karl-Hajnc Rumenige i mnogi drugi.

Podsetimo, Sportske igre mladih se održavaju već 25. godina. Osnovcima i srednjoškolcima iz Republike Hrvatske, 11. godinu iz Bosne i Hercegovine i 8. godina iz Republike Srbije omogućeno je da potpuno besplatno učestvuju na takmičenjima u deset sportskih disciplina, (mali fudbal, odbojka na pesku, ulični basket, rukomet, odbojka, igra između dve vatre, stoni tenis, tenis, atletika i šah).

 

Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend