Društvo

Srebrna medalja na filozofskoj olimpijadi za Mariju Pavlović, učenicu Požarevačke gimnazije

Filozofska olimpijada je takmičenje koje ima za cilj, pored popularizacije filozofije, razvijanje filozofske radoznalosti učenika, kao i kritičkog i kreativnog mišljenja, promišljanje o filozofskim problemima u nauci, društvu i  umetnosti savremenog sveta i intelektualna razmena među mladim ljudima različitih zemalja.

Kako bi učenici iz Srbije učestvovali na ovom prestižnom takmičenju, Požarevačka gimnazija, i Srpsko filozofsko društvo, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja,već 10 godina organizuju nacionalne kvalifikacije po propozicijama i ciljevima koje odgovaraju onima na Međunarodnoj filozofskoj olimpijadi;

Ove godine  13. marta održana je X Srpska olimpijada filozofije, kao onlajn takmičenje.

U finalnom takmičenju učestvovalo je 19 učenika i učenica iz gimnazija i srednjih stručnih škola Srbije.

Proglašenje pobednika održano je 22.marta. Počasne medalje dobili su Lara Lučin iz IX gimnazije „M. P. Alas“ i Vuk Arnautović, učenik Šabačke gimnazije. Bronzanu medalju osvojio je Marko Dostanić, učenik Mitrovačke gimnazije.

Srebrnu medalju osvojila je Marija Pavlović, učenica  Požarevačke gimnazije, a zlatnu Andrej Jovičević iz Prve beogradske gimnazije i njih dvoje će predstavljati Srbiju na Međunarodnoj filozofskoj olimpijadi koja će biti održana u periodu 27-30-maja 2021. godine, takođe kao onlajn takmičenje, a domaćin će biti Slovenija.

 

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend