Društvo

Polen koprive u porastu

Od početka nedelje u vazduhu Požarevca i okoline detektovan je polen 10 alergenih biljaka u niskim koncentracijama koje ne ugrožavaju zdravlje ljudi, jedino je polen koprive detektovan u srednjim količina a srednje koncentracije polena ove biljke očekuju se  i narednih dana.
pixabey

Prema izveštaju Zavoda za javno zdravlje Požarevac  od 03. 07. o merenju polena u vazduhu u  prethodnom periodu praćeno je  deset alergena. Od početka nedelje u vazduhu Požarevca i okoline detektovan je polen 10 alergenih biljaka u niskim koncentracijama koje ne ugrožavaju zdravlje ljudi. Detektovan je polen nekoliko vrsta drveća (tuje/čempresa, borova i lipa,  kao i polen trava i polen 6 korovskih biljaka između ostalih i ambrozije.

U narednom periodu u vazduhu se očekuju niske do srednje koncentracije polena koprive, kao i niske koncentracije polena ambrozije,štira, borova, bokvice,  trava, kiselice i lipe.

Polen ambrozije prisutan u veoma niskim koncentracijama, po jedno zrno dnevno, i da se visoke koncentracije polena ambrozije koje su opasne za zdravlje ljudi očekuju tek od kraja jula.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend