Društvo

Štab za vanredne situacije Požarevac: Nove mere Vlade u sprečavanju širenja koronavirusa

Vlada Republike Srbije saopštila je da je na sednici od 15. jula Кriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti COVID-19 doneo najnovije odluke u vezi sa sprečavanjem širenja koronavirusa, saopšteno je iz Kriznog štaba grada Požarevca.
Boom93/N.Stojićević

Na teritoriji cele Republike Srbije, bez obzira na to da li je u određenoj opštini ili gradu proglašena vanredna situacija, zabranjena su okupljanja na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru za više od deset ljudi.

Za vreme boravka na javnim mestima, između okupljenih mora postojati distanca od jedan i po metar, odnosno svaka osoba mora zauzimati minimum četiri kvadratna metra.

Mera koja se tiče zaštitnih maski i koja je na snazi u Beogradu je proširena nateritoriju cele Republike Srbije, bez izuzetka.

Zaštitne maske obavezne su i na otvorenom prostoru, na mestima na kojima nije moguće obezbediti rastojanje od jedan i po metar, poput redova ispred prodavnica, apoteka, autobuskih i voznih stajališta i slično. Na svim ostalim javnim mestima na otvorenom prostoru preporučuje se nošenje zaštitnih maski.

Sve mere koje su usvojene na sednici Кriznog štaba važiće od petka, 17. jula.

Vlada Republike Srbije još jednom apeluje na sve građane da poštuju sve donete mere zarad sopstvenog zdravlja i zdravlja svojih najbližih.

Ukoliko bi svi građani pri svakom izlasku iz kuće konstantno nosili zaštitnu masku, takva mera bila bi ekvivalentna zabrani kretanja jer na takav način sprečavamo epidemiološki rizične kontakte i sprečavamo širenje koronavirusa.

Uvereni smo da ćemo zajedno sa svim svojim građanima, uz najveću mogućudisciplinu i odgovornost, iz bitke protiv koronavirusa izaći kao pobednici, navodi se u saopštenju.

2 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Šta se dešava sa Požarevačkim kriznim štabom ne donosi nikakvu odluku na lokalnom nivou,Dnevni centar za omladinu ometenu u razvoju i dalje radi i ako se tu nalaze visoko rizične grupe korisnika

  • Nije bitno samo da se nose maske nego da se i redovno menjaju… I da senose pravilno ne ispod nosa… Koliko ljudi papirnu masku nosi po mesec dana i onu platnenu ne iskuvava posle svakog nošenja…

%d bloggers like this:
Send this to a friend