Društvo

Stanari „Lamele“ se izborili za svoje zahteve?

Radovi na uređenju prostora u stambenom bloku Lamela u Požarevcu privremeno su obustavljeni od juče, a nakon što su stanari izrazili nezadovoljstvo projektom rekonstrukcije. U gradskoj upravi dobili su uveravanje da će projekat koji predviđa izgradnju saobraćajnice, novih parking mesta i pešačkih staza biti dopunjen rešenjem za odvođenje površinskih voda i da višegodišnja stabla neće biti posečena.
Mašine čekaju ispred stambenog kompleksa, foto: U.Urošević

Kako je za Boom 93 rekao upravnik četiri od šest ulaza u ovom stambenom bloku Miloš Panić, stanari su ukazali i na problem postojanja dve cisterne za mazut,  koje su ukupane na ovom prostoru i nisu u funkciji od kada su zgrade povezane na sistem Toplifikacije.

Panić je naveo kako je od predstavnika grada i nadzora dobio uveravanja da će pokušati da nađu rešenje i za ovaj problem.

„Ove cisterne čiji je kapacitet po 50 tona se ne koriste godinama i na mestu gde su ukopane dolazi do sleganja zemljišta. Zbog toga na ovom prostoru i postoji problem sa zadržavanjem kišnice. Nije jasno kome pripadaju, ali bi bilo dobro da se uklone sada kada se čitav prostor uređuje“, kaže on.

Miloš Panić, foto: U.Urošević

Radovi u stambenom bloku Lamela su počeli 6.jula, a Panić navodi da su stanari za to saznali preko obaveštenja koje je zalepljeno na ulaze u zgradu.

„Nas niko nije konsultovao niti pitao šta nam je potrebno na ovom prostoru, što mislim da je praksa koja mora da se promeni. Ovde je predviđeno da se uvede blokovsko parkiranje i smatramo da je to dobar potez. S druge strane, bila je namera da se poseče drvored ispred zgrada zbog toga što su stabla navodno trula. Mi nismo dobili dokaze da je to slučaj i dogovoreno je da se ona za sada ne seku“, ističe Panić.

Dogovor da se izvrši dopuna projekta za rekonstrukciju napravljen je juče nakon sastanka  predstavnika stručnog nadzora sa stanarima i docnijeg sastanka sa upravnika i nadzora sa zamenikom gradonačelnika.

sastanak sa stanarima foto: D.Panić

Ugovor o rekonstrukciji zelenih površina u stambenom bloku „Lamela“ u Požarevcu zaključen je 12.juna sa preduzećem „Trans kop“ Požarevac koje je u javnoj nabavci učestvovalo u zajedničkoj ponudi  izvođačima „RIO“ Kostolac, „Gorionik“ Salakovac, „Libra“ Salakovac i „D&N Speedex“ Poljana.

Ugovorena vrednost radova je 16,8 miliona dinara, sa porezima.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend