93 sekunde Društvo

Stanarima kod autobuske raskopan parkić i tako ostavljen već mesecima…

Radovi na uređenju zelenih površina u bloku stambenih zgrada preko puta autobuske stanice u Požarevcu počeli su u martu, da bi nakon svega par dana bili obustavljeni.  Gradilište je već mesecima napušteno, a građanima ostavljeno ruglo.

Prema tvrdnjama stanara okolnih zgrada, radovi na ovoj površini počeli su u vreme vanrednog stanja i bez najave. Osim što ih niko nije obavestio o početku radova, takođe nisu ni konsultovani o tome kako bi ova lokacija trebalo da se uredi.

To je potvrđeno i reakcijama građana na društvenim mrežama kada su se mašine pojavile.

Zbunjenost građana i nagađanje o kakvim radovima je reč ne bi trebalo da začuđava s obzirom da pre početka radova na gradlištu nije istaknuta ni tabla sa osnovnim podacima o radovima koji se izvode.

Kako su počeli, radovi su za svega nekoliko dana naglo i zaustavljeni. Ponovo bez objašnjenja.

Po nekadašnjem parkiću šut, ostaci žbunja, smeće. Korov je, kako saznajemo, nedavno pokošen na intervenciju upravnika stambenih zgrada.

Ovih dana dobili smo pisano objašnjenje iz gradske uprave. Rekonstrukcija zelenih površina je obustavljena jer je u predmeru i predračunu propustom projektanta izostavljen čitav niz radova.

Inače, firma koja je radila projektovanje je BMD Bau iz Beograda, ovdašnjoj javnosti poznata i po projektima za rekonstrukciju gradskog parka i Čikoša.

Osim postupka za ugovoranje nedostajućih radova, uređenje ne može da nastavi bez izabranog nadzora za elektro radove. Ova javna nabavka je konačno okončana, ali za sada niko ne može da prognozira kada će radovi biti nastavljeni.

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

%d bloggers like this:
Send this to a friend