Društvo

Stevanović: Ako se ovakve brojke nastave, za najviše dve nedelje ukidanje svih mera

Direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije Goran Stevanović izjavio je danas da je za ukidanje policijskog časa i relaksaciju mera potrebno da još nekoliko dana procenat novozarežnih u odnosu na broj testiranih bude niži od pet odsto.
Screenshot/YouTube/RTS

„To će biti epidemiološka procena. Potrebno je da još nekoliko dana imamo mali odnos ukupno tesitranih i pozitvinih rezultata – da bude manji od pet odsto – da bismo mogli da kažemo da smo u potpunosti zadovoljni i da to daje uslove za ukidanje policisjkog časa i relaksaciju mera“, kazao je Stevanović na poslednjoj dnevnoj konferenciji za novinare o epidemiji korona virusa.

Naveo je da 450 zdravstvenih radnika zaraženo korona virusom, o čega je polovina hospitalizovana, a polovina u izolaciji čekajući drugo testiranje nakon kojeg će se, ako su negativni, vratiti na posao.

Istakao je značajno što je većina novozaraženih sa lakšom kliničkom slikom.

Ljudi koji su na respiratorima, priključeni su duže od dve nedelje i traje borba za njihove živote, dodao je Stevanović.

„U poslednjih deset dana najveći broj osoba sa najtežom kliničkom slikom, koji stigne do respiratora, stariji su, iz gerontoloških centara“, kazao je on.

IZVOR: Beta

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend